Sărățele fragede și gustoase – Gustarea delicioasă și rapidă

Cum se prepara aceste Sărățele fragede și gustoase – Gustarea delicioasă și rapidă

 Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.
Într-un bol, pune făina, un praf de sare și untul la temperatura camerei. Amestecă până obții un aluat fărâmicios. Adaugă brânza de vaci și frământă în continuare. Încorporează gălbenușul de ou bătut și frământă până obții un aluat dens și omogen.
Pune-l în folie alimentară, în frigider pentru o oră.
După ce a stat la rece, scoate aluatul pe un blat înfăinat ușor și întinde-l în strat egal, cu grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupează forme la alegere, apoi așază-le în tava de copt. Unge-le cu ou bătut și presară semințe de mac, susan sau parmezan ras. 
Coace saratelele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 10 – 12 minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit. Servește-le cu mare poftă, sunt atât de fragede și gustoase, încât trebuie să faci porție dublă.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews