Covridog de casă – Simplu, rapid și extrem de savuros

Cum se prepara Covridog de casă – Simplu, rapid și extrem de savuros:

Într-un bol, pune făina, drojdia, apa, un ou, o linguriță de zahăr și un praf de sare. Amestecă ingredientele cu o spatulă, apoi scoate aluatul pe un blat uns cu puțin ulei și frământă-l până devine omogen.  Te poți ajuta de ulei ca să frămânți mai ușor. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit timp de o oră.

Taie cârnații în jumătăți. 

Scoate aluatul pe un blat ușor înfăinat și întinde-l în strat subțire. Cu ajutorul unui cuțit, taie fâșii late de 3-4 cm și rulează-le strâns peste cârnați. Așază rulourile obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu ou bătut, apoi presară semințe de susan și de mac.

Coace rulourile în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit puțin. 

Servește cu mare poftă, sunt extrem de gustoși și fragezi.

Încearcă și rețeta de Ruladă cu cașcaval și bacon, un aperitiv foarte gustos sau rețeta de Rulouri cu gorgonzola.

Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu spanac și brânză.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews