Cum se prepara Plăcinta cu pui și legume – Rețeta simplă și savuroasă:
Pregătește o tavă termorezistentă.
Taie pieptul de pui în cuburi potrivite, apoi rumenește-l într-o tigaie, în puțin ulei de măsline încins. Condimentează cu sare și piper și lasă-l până capătă o crustă.
Curăță și taie mărunt ceapa și usturoiul și adaugă-le peste pieptul de pui. După ce s-a rumenit ușor carnea, adaugă legumele și amestecă ușor. Dacă îți place, presară puțin cimbru uscat, îi va da o savoare specială. Potrivește gustul cu sare și piper. Adaugă smântâna lichidă peste ingrediente și lasă pe foc până da în 1-2 clocote. Toarnă toată compoziția în tava pregătită.
Întinde aluatul și decupează pătrate sau forme după cum dorești. Așază bucățile de aluat deasupra compoziției de carne și legume și unge-le cu ou bătut. Presară mac și susan.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 20 – 30 minute sau până se rumenește frumos aluatul.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcintă puțin la temperat.
Este o plăcintă foarte gustoasă și sățioasă. Poftă bună!
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel