Plăcintă cu ciuperci pleurotus – Rapidă și ușor de preparat

Cum se prepara Plăcinta cu ciuperci pleurotus – Rapidă și ușor de preparat

Se curăță ceapa și morcovul care se dau pe răzătoarea fină.

Ceapa și morcovul se călesc în uleiul de struguri cu puțină apă până ce se înmoaie, apoi se adaugă, ciupercile mărunțite (cu ajutorul altui membru din marea familie a slugoaileor casei Zmeilor, Philică, robotul de bucătărie! ) și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se îmbină gusturile.

Se lasă la răcorit, apoi se asezonează de sare, piper se adugă ouăle, grișul și mărarul tocat mărunt, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.

Întro-tavă termorezistentă sau tavă tapetată cu foaie de copt se începe montarea plăcintei.

 Se așază prima foaie, care se unge cu ulei de struguri, se continua la fel cu jumătatea din foile de plăcintă.

Se pune umplutura se nivelează, apoi se acoperă cu foaie de placintă, se unge cu ulei de struguri și se continua până ce se termină foile.

Pentru decor se bate bine gălbenușul de ou cu sare și se întinde peste plăcintă, apoi se presară semințele și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade și apoi înca 30 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se  scoate din cuptor și se lasă la răcit minim 3 ore, apoi se servește cu drag.

Încearcă și rețeta de Plăcintă cu spanac și telemea, un aperitiv super gustos sau rețeta de Plăcintă cu carne tocată și ciuperci

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

Spor și poftă bună! 

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews