Neștiuta dramă trăită într-o superbă vilă din nordul Bucureștiului. Istoria casei făcute de arh. Marcel Iancu pentru prietena lui cea mai bună, extraordinara sculptoriță Milița Petrașcu

Înainte de plecarea sa amară și definitivă din România, lucru care s-a întâmplat în anul 1941, arhitectul Marcel Iancu a proiectat o ultimă casă în București.

O vilă albă, în stil modernist,  cu o compoziție volumetrică extrem de simplă. A gândit-o , pentru prietena lui cea mai bună, sculptorița avangardistă Milița Petrașcu.

O reședință pe măsura prieteniei și a avangardei în care credeau, este vorba despre un imobil ultramodern pentru acele timpuri, gândit după principiul “confort în niciun fel condiționat de bogăție”.

Casa a fost construită pe strada Pictor Ion Negulici 19 și cuprindea un apartament pentru Milița Petrașcu, înzestrat cu un spectaculos atelier de sculptură vitrat, situat pe două niveluri, și un apartament pentru socrii ei.

Citește, pe B365.ro, povestea unei case formidabile din care, în anii ’50,  au dispărut prețioase desene, lucrări, masa georgede modelaj și ciocanul de sculptură pe care Constantin Brâncuși i l-a dăruit artistei.

Articol preluat de pe: Hotnews Life

EkoNews