In nordul Suediei, un detaliu din traficul rutier ii incurca in mod regulat pe calatori: saci de gunoi negri atarna pe marginile drumului in natura vasta si adesea neatinsa. Este de fapt o masura de salvare, atat pentru soferi, cat si pentru unele dintre animalele din zona.
Sacii de gunoi negri servesc drept semnal de avertizare pentru soferii care circula prin padurile din nordul Suediei. Aceste regiuni gazduiesc populatii mari de reni, care cutreiera padurile iarna in cautarea celor mai bune locuri de hranire.
Renii sunt nomazi. Nu stau niciodata mult timp intr-un singur loc si cauta in permanenta muschi si licheni ascunsi sub stratul de zapada. Aceasta miscare constanta a animalelor reprezinta o provocare deosebita pentru siguranta pe drumuri.
Semnele de avertizare fixe, obisnuite pentru traversarile de animale in alte parti ale lumii, nu ar fi suficiente aici. Renii nu merg pe trasee fixe si, prin urmare, nu le poate fi efectiv indicata prezenta prin semne de avertizare stationare.
Sacii de gunoi negri sunt o solutie simpla, dar eficienta la aceasta problema. Sunt mobili si pot fi agatati rapid in noi locatii, in functie de locul in care se deplaseaza renii. Spre deosebire de metodele obisnuite de descurajare a vietatilor salbatice, cum ar fi reflectoarele, sacii de gunoi urmaresc sa avertizeze oamenii.
Aceasta metoda de avertizare declanseaza atentia naturala a soferilor, scrie ziarulromanesc.de. Petele negre neobisnuite de pe marginea drumului ies in evidenta si semnaleaza soferilor ca ar trebui sa reduca viteza si sa aiba grija la eventualii reni de pe drum. Este o solutie simpla, rentabila si flexibila.
Articol preluat de pe: Realitatea Travel