Islere cu fistic și cremă ciocofistichie – Desert fraged și delicios

Cum se prepara aceste Islere cu fistic și cremă ciocofistichie – Desert fraged și delicios 

Făina, praful de copt se amestecă, apoi se cern peste untura.SE adaugă fisticul măcinat, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei și se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin, câte puțin. Aluatul se lasă la odihnă cca. 2 ore sau cel mai bine până a doua zi.

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.

Islerele obținute (cca. 30 bucăți  perechi!) se pun în tavă tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preîncins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

Între timp untul se freacă cu zahărul pudră, pudra de cacao, și crema de fistic, până se omogenizează.

Islere se unesc cu această cremă.

Ciocolata se rupe bucățele și se pune la topit împreună cu uleiul într-un vas, la Bain-Marie sau într-un vas special pentru topit ciocolata.

Glazura de ciocolată se pune peste ișlere, cu ajutorul unei spatule sau pensule mici.

Fisticul măcinat se presară peste glazura de ciocolată și se lasă la rece minin3 ore sau cel puțin până a doua zi.

Atenție, aceste islere trebuie făcute cu 3 zile înainte de a fi servite ca să avem reușită deplină.

Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews