Cum se prepara acest Desert cu caise si banane – Deliciu fin si aromat:
Mousse de caise : Mi-am scos de seara din congelator piureul de caise sa se dezghete. A doua zi m-am apucat de mesterit tortul. Am pus la hidratat gelatina in apa rece.Intr-o craticioara d einox am pus piureul de caise si zaharul, am pus la foc mic si am amestecat. Separat am amestecat ouale cu smantana si le-am incorporat in piure,am adaugat si ciocolata alba. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat craticioara de pe foc si am adaugat gelatina hidratata. Separat am amestecat 100 g mascarpone cu 100 ml smantana de frisca batuta lejer, peste aest amestec am incorporat, putin, cate putin amestecul de piure cu ciocolata alba. Am omogenizat bine si am am turnat in forma de silicon un pic mai mult de jumatate, restul de musse l-am pus in forme de silicon mai mici. Am dat formele la congelator cca 2 ore.
Mousse de banane : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus cele 2 oua, banana rupta in bucati, zaharul si smantana pt. frisca. Cu ajutorul unui blender am omogenizat totul, am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata neagra si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronu de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata. Am scos formele de la congelator, am taiat 5 piscoturi pe jumatate, le-am ajustat sa imi incapa in forma. Am pus mai intai piscoturile , am turnat mousse-ul cu grija s anu depasesc forma, sa nu fac risipa de material pretios…:))))))))))))), restul de mousse l-am folosit la formele mici. Am dat din nou formele la congelator pana a doua zi cand am ornat tortul. Simplu si delicios, zic eu ca am lins castroanele.
Incearca si reteta de Tort cu ciocolata si portocale sau Tort Diplomat, perfect pentru ocazii speciale.
Iti recomandam si reteta de Tort cu frisca si ananas, absolut delicios si racoritor.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel