Tocăniță de năut – Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Tocănița de năut – Rețeta gustoasă de post

Curăță și taie ceapa julien. 
 
Încinge puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Pune ceapa tăiată și las-o la călit.
 
Curăță și taie julien și ardeii, apoi adaugă-i în tigaie. Amestecă ușor cu o lingură și lasă totul pe foc pentru câteva minute, cât să se rumeneasca ușor legumele.
 
Scurge năutul de apă și pune-l în tigaie. Amestecă din nou și lasă 2-3 minute să prindă aromă și năutul. Condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Adaugă roșiile în sos și puțină apă, cât să se formeze un sos. Amestecă toate ingredientele, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 8-10 minute. Dacă vrei și îți place, porți adăuga și mărar proaspăt.
 
După ce s-a gătit tocăniță de năut, oprește focul și îndepărtează capacul. Presară pătrunjel verde tocat și servește o porție generoasă, alături de pâine sau mămăliguță caldă.
 
Ușor, gustos și de post!

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews