Ștrudel de post cu ciuperci – Crocant și savuros

Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci – Crocant și savuros:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Curăță și toacă mărunt ceapa, apoi ciupercile în cubulețe. Toacă mărunt 2-3 căței de usturoi.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune ceapa la rumenit. Las-o puțin să se înmoaie, apoi adaugă usturoiul tocat. 

Adaugă ciupercile tăiate în tigaie și condimentează totul cu sare, piper și cimbru. Lasă pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. După ce s-au călit bine, oprește focul și lasă umplutura la răcit.

Unge cu ulei 5 foi de plăcintă și suprapune-le ca să formezi baza strudelului. Întinde umplutura de ciuperci pe toată suprafața foilor, apoi rulează strâns și sigilează capetele. Așază ștrudelul în tavă, unge-l cu puțin ulei și presară semințe de susan.

Coace ștrudelul în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul cu ciuperci la temperat. Îl poți porționa după ce s-a răcit.

Servește-l alături de o salată de rucola sau după bunul plac.


Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews