Prăjitură de post cu afine și lămâie – Deliciu pufos și aromat

Cum se prepara Prăjitura de post cu afine și lămâie – Deliciu pufos și aromat:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Într-un bol, pune făina, un praf de sare, zahărul, praful de copt, fulgii de cocos. Amestecă ușor ca să se uniformezeze. 

Adaugă uleiul, laptele vegetal, esența de vanilie și esența de lămâie amestecată cu coajă de lămâie. Mixează foarte bine compoziția până devine omogenă, lucioasă și densă, apoi încorporează afinele. 

Toarnă compoziția în tava de copt, nivelează frumos. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-40 minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. O poți tăia abia după ce s-a răcit complet.

Pudrează prăjitura cu zahăr înainte de servire. 

Dulce, pufoasă, aromată și de post, desertul perfect!


Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews