Prăjitura Zi și Noapte – Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Prăjitura Zi și Noapte – Rețeta gustoasă de post:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Într-un bol, pune făina, un praf de sare, zahărul și amestecă ușor. Adaugă apoi apa minerală, esența de vanilie și uleiul. Mixează foarte bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.

Toarnă aproximativ 3/4 din aluat în tava de copt. 

În aluatul rămas, adaugă cacaua, esența de rom și mixează bine. Toarnă ușor compoziția cu cacao peste cea albă din tavă. Presară nucă măcinată deasupra, în strat egal și uniform.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute sau până trece proba scobitorii. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat, apoi pudreaz-o cu zahăr.

O poți tăia după ce s-a răcit de tot.

Este o prăjitură foarte gustoasă, aromată și pufoasă, perfectă și pentru zilele de post.


Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews