Cum se prepara Pasca fără aluat – Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:
Tapetează cu hârtie de copt baza unei tavi rotunde, cu inel detașabil, diametru 24/26 cm.
Separă albușurile de gălbenușuri și mixează-le spumă, adăugând un praf de sare. În momentul în care capătă volum, încorporează zahărul și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.
Separat, în alt bol, pune brânza de vaci, gălbenușurile, esența de lămâie și zahărul vanilat. Mixează bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Adaugă făina și mixează din nou.
În compoziția de brânză, încorporează treptat bezeaua, amestecând ușor, de jos în sus ca să rămână aerată compoziția.
După ce s-a omogenizat, încorporează stafidele.
Toarnă ușor compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața.
Coace pasca în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 70 – 80 minute, în funcție de cuptor.
După coacere, oprește focul și mai lasă tava în cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 10-15 minute, apoi scoate-o și lasă pasca să se răcească bine. Poți desface inelul de la tavă abia după ce s-a răcit de tot pasca.
Pudreaz-o cu zahăr și servește cu mare poftă. Este delicioasă și aromată.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel