Cum se prepara Friptura de miel la tavă – Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști:
Pregătește o tavă mai mare, cu pereții mai înalți.
Porționează carnea după cum dorești și asaz-o în tavă.
Într-un bol, pune uleiul, puțin rozmarin, boia de ardei dulce, praf de usturoi, sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele, apoi masează bine carnea cu acest sos.
Toarnă vinul în tava cu carne.
Curăță și toacă usturoiul verde, apoi așază-l în tavă printre bucățile de carne și pe deasupra.
Așază o hârtie de copt peste tavă, apoi pune o folie de aluminiu deasupra și sigilează la margini pentru ca friptura să se gătească înăbușit.
Gătește friptura de miel la 190 de grade C, pentru o oră și jumătate. După acest timp, scoate tava din cuptor, îndepărtează folia și hârtia de copt. Bagă din nou tava la cuptor pentru 10-20 de minute ca să se rumeneasca frumos.
Servește friptura de miel alături de o salată de sezon și garnitura preferată.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel