Un număr de 3.500 de copii au fost internaţi şi îngrijiţi, în ultimul an, în noul corp al Spitalului “Marie Curie”, edificat cu banii strânşi de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, a anunţat, miercuri, directorul medical al unităţii medicale, Anna Kadar, potrivit Agerpres.
“În ultimul an, în secţiile relocate în noul corp de spital, au fost internaţi şi îngrijiţi 3.500 de copii. În ceea ce priveşte blocul operator, am avut peste 4.000 de intervenţii chirurgicale. Aş enumera, în linii mari, 2.300 de intervenţii de chirurgie pediatrică, 1.200 – ortopedie, peste 400 – neurochirurgie şi peste 250 de oftalmologie. Această activitate intensă se datorează echipelor medicale dedicate, dar şi celor cinci săli de bloc operator care sunt complet dotate şi ne permit ca actul chirurgical să fie unul realizat în confort şi maximă siguranţă atât pentru pacient, cât şi pentru echipa medicală”, a declarat Anna Kadar într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea primului an de funcţionare a noului corp de spital.
Anna Kadar a menţionat că în secţia de chirurgie pediatrică relocată au fost trataţi, în ultimul an, peste 1.040 de pacienţi.
“Sărbătorim un an de umanitate şi sărbătorim un an în care îngrijirea medicală se face la standarde pe care le vrem apropiate de cele europene. Sărbătorim un an de speranţă transformată în acţiune. Când acest spital s-a deschis, s-au deschis câteva oportunităţi (…) pentru părinţi, care acum nu mai dorm pe un scaun (…); pentru copii (…), care acum au locuri unde se pot juca; şi oportunităţi pentru cadrele medicale, care acum au mai mult acces la cercetare”, a afirmat Carmen Uscatu, fondatoare a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.
Aceasta a punctat că în Secţia de oncologie pediatrică se tratează în prezent de trei ori mai mulţi pacienţi decât în vechea clădire.
La rândul său, Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, a anunţat că entitatea pe care o reprezintă intenţionează să construiască o altă clădire, de aproximativ 18.000 de metri pătraţi, în curtea Spitalului “Marie Curie”, în care să se mute toate celelalte secţii din imobilul vechi al unităţii medicale.
“Suntem, în acest moment, în faza de proiectare, lucrăm la schemele funcţionale şi la tema de proiect. Sperăm ca la finalul anului să avem proiectul tehnic, astfel încât să depunem documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Planul nostru este ca la sfârşitul anului 2030 să avem ambele etape finalizate, practic cei 18.000 de metri pătraţi se vor împărţi în două etape: prima etapă – aproximativ 12.000, următoarea etapă – 6.000 de metri pătraţi şi pe parcurs să mutăm. Am terminat prima clădire, mutăm deja o parte din secţii, după care reconstruim, reconsolidăm şi renovăm clădirea veche, să o transformăm în acele spaţii de care au nevoie spitalele, o cantină, spaţii de cazare pentru părinţii care vin din afara Bucureştiului, spaţii de cercetare, de învăţare, toate spaţiile auxiliare necesare spitalului”, a explicat Oana Gheorghiu.
Aceasta a precizat că asociaţia are nevoie de aproximativ 100 de milioane de euro pentru noua clădire şi pentru consolidarea vechiului imobil, iar până în prezent a strâns circa 50 de milioane de euro, care urmează să fie folosiţi pentru începerea construcţiei.
Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate