ANAF a descoperit nereguli grave la două firme de livrare mâncare din Târgu Jiu și București, privind ore nedeclarate de muncă și retrageri nejustificate de bani. Au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de peste 3,7 milioane lei în total.
Potrivit unui comunicat al ANAF, inspectorii antifraudă au identificat la o societate din Târgu Jiu, care activează în domeniul serviciilor de livrare mâncare prin intermediul platformelor GLOVO, TAZZ și FOODPANDA, o diferență între orele de muncă declarate și numărul de ore efectiv lucrate de curieri (salariații contribuabilului).
Au rezultat astfel ore lucrate și nedeclarate pentru care operatorul economic avea obligația de a stabili baza de calcul pentru contribuțiile sociale și a impozitului pe venitul din salarii.
Totodată, inspectorii au mai descoperit că reprezentantul societății verificate retrăsese nejustificat peste 500.000 lei din casieria unității.
ANAF a stabilit obligații fiscale suplimentare de plată de peste 3,7 milioane de lei
De asemenea, un operator economic din București, din același domeniu de activitate, nu a calculat și nu a declarat contribuții salariale, respectiv impozit pe venit, CASS (sănătate), CAS (pensii) și contribuție asiguratorie muncă, pentru 128.461 de ore lucrate.
În cele două cazuri inspectorii ANAF au stabilit obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul consolidat al statului de peste 3,7 milioane de lei, reprezentând contribuții aferente veniturilor din salarii, TVA și impozit pe veniturile din alte surse.
DGAF reamintește contribuabililor obligația de a respecta normele fiscale și contabile, subliniind importanța înregistrării corecte și la timp a tuturor operațiunilor economice.
Articol preluat de pe: Hotnews Economie