Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Sfatul cardiologilor

„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, spune Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo.

Cardiologul a dezvăluit că acest pește este plin de acizi grași omega-3 „care pot ajuta la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol”, potrivit SurreyLive.

Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature”, a recomandat chiar și un mod sănătos de a găti peștele plin de nutrienți. Ea a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute. 

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr a mai făcut o listă cu alimente bune pentru inimă. 

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”, spune Carr.

Citește continuarea aici.

Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber

EkoNews