Home • Desert • Orez cremos si aromat. Reţeta ta din copilărie.
Îţi aminteşti amintirile din copilărie când te gândeşti la orezul cu lapte cu aromă? Este unul dintre deşerturile cu care bunicii şi mamele au răsfăţat generaţiile. Dacă vrei să ţi-o faci singur, uite reţeta.
Scorțișoară este cel mai potrivit condiment pentru orez cu lapte / Shutterstock
Pentru o cremă și orez aromat, se recomandă să se utilizeze orez cu boabe rotunde sau orez arborio. Acest tip de orez eliberează amidon în timpul gătitului, ceea ce ajută la obținerea unei consistențe mai cremoase.
Totuşi, este important ca înainte de a pune orezul în lapte să îl treacă sub un jet de apă rece pentru a elimina excesul de amidon. Acest lucru va ajuta la prevenirea unirii și obținerea unei texturi cremoase.
Citire și
Ingrediente
Metoda de preparare
Clătiţi orezul sub jetul de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon.
Într-o oală mare, se pune lapte, orez și sare și se aduce amestecul la punctul de fierbere la căldură medie. Se amestecă frecvent pentru a evita lipirea de orez la partea de jos a tigaie. Apoi reduce intensitatea focului la minimum.
Cum se prepara reteta de orez cu lapte cremos si aromatizat
Se lasă orezul să fiarbă încet, acoperit, timp de aproximativ 30 – 35 de minute sau până când este moale şi absoarbe laptele, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea.
Apoi adăugați zahăr și lămâie curbată sau coajă de portocale la orez fiert. Plasați extract de vanilie și amestecați bine pentru a include arome. Permiteți-i să fiarbă la căldură scăzută până când orezul devine cremos și consecvent și laptele este încorporat.
Acest proces va dura aproximativ 10 – 15 minute. Odată ce consistenţa dorită este atinsă, luaţi orezul de pe foc şi lăsaţi-l să se odihnească câteva minute înainte de a-l servi.
Împărţiţi orezul cu lapte în boluri individuale şi presaraţi scorţişoara de deasupra.
Sfaturi pentru a face orez cu lapte cremos si aromatizat
Pentru o textură cremoasă, trebuie să utilizați cantitățile corecte de lapte și orez. De obicei, 4 până la 1 (lapte în orez) este recomandat pentru un orez bogat și cremos. Gătit mic de foc și amestecare frecventă.
După ce amestecul de lapte şi orez fierbe, dă focul mai jos, la minimum, şi lasă orezul să fierbe încet. Se amestecă frecvent pentru a evita lipirea la partea de jos a tigaie și pentru a asigura o bucătărie uniformă.
Când găteşti, poţi folosi extractul de vanilie, coaja de lămâie sau de portocale, sau o capsulă de vanilie pentru a-i da mai multă aromă.
Aceste ingrediente vor îmbogăți gustul de orez cu lapte și vor aduce o notă proaspătă și parfumată. Zahărul se adaugă treptat, prin gust, în timpul preparării. Acest lucru vă va permite să ajustaţi nivelul de dulceaţă al orezului din lapte.
Chiar dacă vrei să-l mănânci imediat ce orezul a fost gătit, lasă-l să se odihnească câteva minute înainte de a-l servi. Acest lucru va permite orezului să absoarbă restul de lichid și să îngroșe în continuare.
Cum se poate face orez cu lapte mai aromat
Pentru mai multe arome puteți pune mai multe topping-uri peste orez lapte pentru a adăuga textura, contrast gust și un aspect estetic plăcut. Scortisoara este cel mai frecvent folosit pentru orez lapte. Se adaugă o notă dulce care completează perfect gustul de orez.
Fructe proaspete, cum ar fi felii de banane, căpșuni, mango sau kiwi sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a umple orezul cu lapte. A
Cupa îi dă mai multă aromă şi prospeţime. De asemenea, este adecvat ca cele uscate, cum ar fi stafidele, datele, caisele uscate sau prunele uscate, să adauge o dulceață concentrată și o textură interesantă la orezul din lapte.
Dacă vă place textile crocante, pecan, migdale, fistic sau semințe de dovleac sunt perfecte pentru a fi adăugate peste orezul de lapte.
Pentru un sos de caramel cu lapte mai dulce este perfect pentru orezul cu lapte. Poţi pune şi fulgi de ciocolată, ciocolată rasă sau ciocolată topită pentru a o transforma într-un desert luxuriant.
Caise
Scorțișoară este unul dintre cele mai populare condimente utilizate în orezul cu lapte. Este adesea folosit pentru a adăuga o dulceață subtilă. Seminţele de vanilie sau extractul de vanilie sunt adăugate pentru a îmbogăţi aroma şi gustul.
În India, cardamomul este un binecunoscut condiment în orezul cu lapte. Nucșoară la grătar este adesea folosit în principal în bucătăria europeană. Anasonul stelat poate fi folosit pentru a adăuga o notă de aromă subtilă și un gust ușor dulce. Este utilizat în principal în bucătăria asiatică.
Învelişul ras de portocală sau lămâie poate fi adăugat pentru a aduce prospeţime. Este adesea folosit în bucătăria mediteraneană. Extrasul de migdale și trandafiri îi conferă un caracter rafinat și elegant. Acestea sunt frecvent utilizate în bucătăria persană și arabă.
Citire și
Articol preluat de pe: