Postul Sfântului Paște a început pe 18 martie și Marele Post este o perioadă de post care precede Praznicul Învierii Domnului nostru Isus Hristos.
Un produs “salvator” pentru perioade de post a fost întotdeauna soia. În mod normal, această legumă conține proteine, precum și vitamina B, magneziu, fier, grăsimi nesaturate și acizi grași omega3. Soia conține, de asemenea, izoflavonoizi, care sunt foarte similare cu hormonul estrogen feminin. Aceste isoflavonoizi sunt, de asemenea, găsite în cantităţi mai mici în alte legume, cum ar fi linte, fasole, sau nickpeas, raportează Click. Ross.
Care sunt cele mai toxice alimente care sunt consumate în Staţia de Paşte. Oamenii sunt păcăliţi să fie sănătoşi.
Deşi acest element este inofensiv, isoflavonoizii pot bloca o anumită enzimă în tiroidă care produce hormoni activi. Specialistul ne avertizează că dacă această enzimă este dezactivată, ne putem confrunta cu probleme de sănătate, adică hipotiroidism, ceea ce înseamnă că glanda tiroidă nu funcționează corect.
Medicii spun însă că riscul pentru glandă este atât de mic, încât, atâta timp cât o persoană sănătoasă consumă soia în cantităţi obişnuite, nu ar fi niciun motiv de îngrijorare. Deci, soia rămâne o opțiune valabilă pentru mese în timpul oricărui post!
Citeste si Supa Post Bean. Ingredientul secret care îi dă un gust unic
Vezi si reteta perfecta pentru postare: Caise cu suc de varza
Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber