Echipa Simtel vizează un venit consolidat de 394.3 milioane lei

Echipa Simtel

EkoNews

Echipa Simtel (BVB: SMTL), o companie românească de inginerie şi tehnologie, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, ţinte în 2024, la nivel consolidat, venituri operaţionale de 394.3 milioane lei, SELF de 49,2 milioane lei şi un profit net de 35,1 milioane lei, arătat într-o comunicare a companiei, transmise în redacţie. Bugetul consolidat al veniturilor și cheltuielilor pentru 2024 include rezultatele preconizate a fi generate de către Simtel Team S.A. și principalele companii în care Simtel Team S.A. deține participații: Simtel Solar S. R. L. din Republica Moldova (100%), ANT Power Energy S. R. L. (51%), Agora Robotics S. R. L. (51%), Custom Soft Solutions S. R. L. (39%), GES Supply S. R. L. (62%), Plesoiu Solar S. L. (99%) și Oasis Green Energy 3 S. R. L. (100%), potrivit sursei.

Potrivit declaraţiei, “bugetul veniturilor şi cheltuielilor pe care îl propunem pentru acest an este prudent şi ia în considerare toate evoluţiile macroeconomice posibile, dar şi la nivelul industriei. Cu toate acestea, în contextul evoluțiilor dinamice și al provocărilor în schimbare ale sectorului energetic, ne așteptăm ca 2024 să fie un an de creștere consecventă pentru Simtel. Astfel, în 2024 ne propunem să depășim semnificativ capacitatea totală instalată în 2023, 86 MWp, datorită centralelor fotovoltaice pe care le vom construi pentru clienții noștri, dar și în contextul contribuției pe care o vor aduce parcurile noastre fotovoltaice. Potențialul de creștere a energiei din surse regenerabile rămâne ridicat, având în vedere necesitatea ca întreprinderile din toate industriile din România să facă tranziția către energia verde. În același timp, în România există o serie de inițiative guvernamentale care sprijină astfel de investiții, cum ar fi Planul național de redresare și reziliență (PNRR), proiecte din cadrul Agenției pentru finanțarea investițiilor rurale (AFIR), Fondul pentru modernizare și dezvoltare electrică 2. Luând în considerare aceste aspecte, în 2024 dorim să profităm de toate oportunitățile existente de a dezvolta grupul și de a consolida poziția de lider al pieței în acest domeniu,” a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de administrație al echipei Simtel.

În 2024, zona de instalare a principalelor soluții de centrale fotovoltaice pentru clienții companiei, precum și producția și alimentarea cu energie rămân în centrul strategiei Simtel, dar în paralel compania își propune să diversifice în continuare sursele de venit prin oferirea de soluții inovatoare de stocare a energiei, dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare pentru automobilele electrice, implementarea soluțiilor de măsurare și control Virtual Power Plant (VPP), precum și lansarea unei linii autonome de roboți pentru curățarea industrială, spune compania.

În ceea ce privește producția de energie electrică, în 2024, Simtel se bazează pe potențialul propriilor parcuri fotovoltaice pe care societatea le dezvoltă și le operează, în special pentru că unele dintre acestea se află deja în etapa de construcție și urmează să intre în faza de implementare. Compania deține în prezent șase astfel de parcuri în diferite etape de implementare – în Plesoiu, unde prima fază a proiectului a fost finalizată în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta. În momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera o producție de aproximativ 100 GWh în fiecare an, observă și comunicarea.

În acelaşi timp, pentru parcul fotovoltaic Giurgiu, compania a anunţat la 25 martie 2024 o subvenţie în cadrul Planului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de cca 60,6 milioane lei (fără TVA) pentru construcţia centralei fotovoltaice din acest parc. Centrala fotovoltaică Giurgiu va avea o capacitate planificată instalată de 52 MWp DC (putere maximă la panouri). Terenul pe care va fi construită instalația este deținut de companie, proiectul obținând deja toate autorizațiile necesare pentru a începe implementarea – documentație tehnică, aviz tehnic de evaluare, autorizație de construcție. Compania estimează că proiectul va fi finalizat în T4204 – T1225, informează compania.

În ceea ce privește furnizarea de energie electrică, societatea se așteaptă ca, prin intermediul GES Supply S. R. L. (GHG), o entitate în care deține o participație de 62% să continue să atragă din ce în ce mai mulți clienți. În ianuarie 2024, GES a reuşit să semneze trei contracte de furnizare a energiei electrice pentru o perioadă standard de 12 luni cu clienţi din diferite domenii, cum ar fi materialele plastice, comerţul cu amănuntul şi logistica.

În ultimii patru ani, Echipa Simtel a proiectat și operat numeroase centrale fotovoltaice pentru clienți din diverse industrii. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de operare, întreținere și servicii reprezintă peste 284 MWp instalate și produc 352, 000 MWh anual, ceea ce corespunde consumului de 106, 000 de locuințe într-un an, reducând emisiile de gaze cu efect de seră cu 217, 000 de tone pe an, contribuind astfel la protejarea mediului și având un impact pozitiv asupra sănătății și calității vieții comunităților, în special în zonele urbane dens populate.

Echipa Simtel este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti la 1 iulie 2021, avand in prezent o capitalizare de piata de cca 474 milioane lei, este de asemenea afisata in comunicarea companiei.

https://ekonews.ro/economic/echipa-simtel-vizeaza-un-venit-consolidat/

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/simtel-team-vizeaza-venituri-consolidate-de-394-3-milioane-de-lei-si-un-profit-net-de-35-1-milioane-de-lei-in-2024-21536264

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

EkoNews