O întorsătură incredibilă a evenimentelor din scandalul găinilor infectate cu Salmonella şi vândute în România! Şeful ANSVSA Mihai Ponea spune că ANPC dezinformează şi că bacteriile sunt prezente în orice produs pe care îl cumpărăm şi care nu este conservat.
Pony spune că există doar două tipuri de Salmonella care rănesc corpul uman.
“Să nu inducem în eroare faptul că produsele comercializate de producătorii români sunt infestate sau adăugate coloranți. Fiecare lot de păsări sacrificate în ferme este testat de salmonella. Îi explic public lui Horia Constantinescu că există 2, 500 de tipuri de Salmonella, dintre care doar două sunt periculoase şi reglementate. Înainte de sacrificarea oricărui transport de păsări, cu 48 de ore înainte ca medicul de la fermă să trimită informal lanţul alimentar – documente privind hrana, greutatea, vârsta şi să pună un buletin de laborator care să ateste că păsările sunt libere sau contaminate cu salmonella. Consumatorii trebuie să ştie că nu mâncăm carne sterilă, doar conservele sterile nu conţin bacterii. Orice mâncare pe care punem mâna are salmonella. Românii trebuie să aibă garanţia că în fiecare abator, Fermp, fiecare lot de păsări sacrificate este tratat din punct de vedere al salmonelei, pentru că suntem într-o pogramă europeană şi suntem monitorizaţi.
Salmonella este prezentă natural în intestinul păsărilor, 70% identifică salmonella, dar este inofensivă. Îi căutăm pe cei doi care sunt periculoşi şi produsele sunt retrase de pe raft. Cele 2498 tipuri inofensive dispar într-un minut de gătit. Orice etichetă spune să nu fie consumată fără tratament termic. În carne şi oase şi în toate alimentele sunt bacterii cu care trăim. Cât despre schimbarea culorii, e din cauza schimbării temperaturii, din momentul în care o luăm de la galant până ajungem acasă, poate fi din cauza lanţului termic. El (cub – n. r.) stă la 2 grade în galanterie, dacă rămânem în piaţă, în maşină, bacteriile îşi schimbă culoarea. Dacă îl comparăm cu puiul de ţară, cel hrănit doar cu cereale şi caroten este galben.
Aşa cum puiul sacrificat în ţară este galben şi îl hrănesc bunicilor cu cereale, tot aşa şi comercianţii le oferă consumatorilor pui cu carne galbenă. Horia Constantinescu nu are nici o informaţie, vine cu lucruri defăimătoare pentru producătorii şi consumatorii români,” a declarat Mihai Ponea, director executiv al ANSVSA, la Digi 24.
Articol creat de echipa EkoNews.ro
Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Social