Observarea faptului că parazitul care mănâncă creierul cu o rată de mortalitate de 99 % poate ajunge în apa de la robinet

parazitul

Un renumit profesionist avertizează că o amoebă care mănâncă creierul ar putea intra cu uşurinţă în apa de la robinet ca urmare a schimbărilor climatice. Agentul patogen poate fi găsit în toată lumea, dar este riscant doar în ape reci. Profesionistul recomandă efectuarea mai multor teste pe apa de la robinet pentru a determina dacă acest microorganism ucigaş există.

Păsările naegleria, care pot acoperi atât apele atingere și râuri, iazuri și lacuri, trage până la 99 % din persoanele care sunt infectate.

Parazitul microscopic ajunge pe nas, se târăşte prin zona bronhială, apoi mănâncă şi se sinucide.

Primele simptome pot include durere, febră și diaree, înainte de a progresa și provoca senzație de apăsare în gât, confuzie și pierderea stabilității.

Profesorul Naveed Khan, un om de ştiinţă cu zeci de ani de experienţă studiind Naegleria şi alte organisme, a declarat la Daily Mail că obişnuinţa infecţiei este că “veţi muri.”

Viermele care mănâncă creierul poate fi găsit în apă peste tot în lume, dar este fatal doar pentru oameni atunci când pier în ape mai calde de 25-30 de grade. Deşi este mai răspândită în regiunile mai calde, profesorul Khan, care lucrează acum într-un laborator din Edinburgh, a observat chiar şi Naegleria la staţiile de îngrijire lichidă din Marea Britanie, Londra şi Nottingham. Totuşi, asta a fost înainte ca lichidul să fie tratat.

Din cauza încălzirii globale, capul- luând parazit poate intra în apă atingere

El a subliniat că pericolul parazitului, care nu poate fi răspândit prin consumul de ape contaminate, ar putea creşte odată cu schimbările climatice. State similare au fost, de asemenea, realizate în SUA, în cazul în care cazuri de Naegleria au răspândit recent nord-est. ” Având în vedere că Londra are acum vreme extrem de fierbinte, cred că este o problemă majoră aici,” a spus profesorul Khan.

În ceea ce privește registe ed i f t o s, pe infecii, ple contra people ted le-a contractat parazit parazit în timp ce înot în aer liber în timp ce apă dulce, cum ar fi lacuri și râuri în climate calde. Conform profesorului Khan, e fatal pentru oameni când temperatura apei creşte peste 30 de nivele.

Temperaturile mai ridicate fac ca amuba să dezvolte o “forma infecţioasă,” unde zboară spre celulele care se îndreaptă spre nas şi se îmbarcă într-o călătorie genetică către creier. Odată ajuns în creier, distruge celulele şi cauzează umflarea, ceea ce duce imediat la moarte în doar o lună. Este posibil ca persoanele să nu fie identificate până când boala nu întârzie tratamentul deoarece simptomele apar rapid şi pot fi confundate cu pneumonia.

Naegleria fowleri este frecvent menționată ca “amiba mâncătoare de creier,” deoarece poate duce la o afecțiune rară și fatală a creierului cunoscută sub numele de meningoencefalita amibiană primară (MAP). De obicei infectează oamenii când apa contaminată intră pe nas. Când celula intră în cap, se îndreaptă spre cap, unde provoacă PAM, care este adesea fatală.

În cele mai extreme cazuri, infecția cu Naegleria poate apărea chiar și atunci când apa contaminată din diferite surse (cum ar fi apa de la robinet încălzită și contaminată sau apa de înot slab clorată) intră în cap.

Nu te poţi infecta dacă consumi apă care are Naegleria în ea.

Datorită apei clorurate și tratamentului adecvat, cazurile de naeglerie sunt extrem de neobișnuite în țările dezvoltate. Aproximativ trei persoane din SUA sunt bolnave în fiecare an. Un rezident din Florida a murit în martie anul trecut după ce a fost infectat cu virusul. Având în vedere că a bea o astfel de apă nu este un pericol, oficialii cred că a devenit bolnav prin spălarea sinusurilor cu apă de la robinet care conține ameba.

Cu toate acestea, profesorul Khan a spus că, pe măsură ce verile Marii Britanii se încălzesc încet, riscul parazitului creşte. Dacă apa nu este curată, oamenii care folosesc apă de la robinet pentru a-şi spăla sinusurile riscă să dezvolte naeglerie.

El recomandă fierbe apa mai întâi pentru a ucide orice microbi și bacterii înainte de a utiliza rapid dacă aveți de gând să curăța căile nazale.

Între 2002 și 2008, profesorul Khan a descoperit forma latentă a amidonului care mănâncă creierul în timp ce lucra la un proiect de sănătate publică la stațiile de tratare a apei din Marea Britanie din Londra și Nottingham. Cu toate acestea, după procesul de tratament care îl transformă în apă de la robinet, oamenii de știință nu au descoperit parazitul în niciun eșantion de apă. Cu toate acestea, profesorul Khan este îngrijorat că acest lucru s-ar putea schimba în viitor, pe măsură ce verile devin mai calde.

El a afirmat, referindu-se la cazurile parazitare din Malaezia şi Pakistan, că “dacă există o problemă cu instalaţiile sanitare, conductele sunt prea vechi, sau apa călătoreşte pe o distanţă lungă, clorul din apă se poate evapora până ajunge la casă.”

Naegleria Birders devine mortal în 72 de la infestare

Semnele insectei care mănâncă creierul sunt greu de observat dacă apare o infecţie. O simplă durere de cap este unul dintre primele simptome, care pot fi marcate ca boli minore atât de către publicul larg, cât și de către medici.

Pe măsură ce evoluează, poate provoca rigiditatea gâtului. Aceasta, împreună cu o durere de cap, poate fi uşor confundată cu meningita bacteriană, iar întârzierea diagnosticului scade şi mai mult şansele pacientului, avertizează profesorul Khan.

Oamenii care apar la spital cu simptome mor în 24 până la 72 de ore. Dacă te îmbolnăveşti, 99% din timp mori pentru că nu există tratament eficient. El a explicat că examinările post-mortem ale unor cazuri de infecţie în Malaezia şi Pakistan au arătat că pacienţii au fost diagnosticaţi greşit cu meningită bacteriană atunci când au avut de fapt Naegleria.

Articol realizat de echipa EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

EkoNews