Johnatan Dassin, fiul icoanei sansonetului (fenomenul social artistic al anilor 1970 care a murit în plină glorie mondială, doar 41 de ani), va putea aduce toate marile succese lăsate de tatăl său. “Salot,” “A toi,” “Les Champs – Elysees,” “Taka takata” sau autobuzul “Et si tu n’existais pas,” înregistrat cu Toto Cutugno, sunt printre cele mai faimoase cântece de dragoste din anii 1970 și 1980, care sosesc pentru prima dată în București, jucat într-un spațiu acustic intim, cel mai potrivit loc fiind reperul culturii capitalei, “Luceaferul,” situat în Km 0 al orașului.
Joseph “Joe” Dassin s-a născut în New York, a crescut în Los Angeles, a avut succes global cântând în franceză (limba țării în care tatăl său, regizorul Jules Dassin, a fost eliberat) și a murit brusc în vacanță în Polinezia Franceză, unde cumpărase o plajă. Dassin a câştigat inimile lumii cu persoana lui romantică, introvertita.
Iar acum, la mai mult de patru decenii de la moartea sa, cântecele sale încă mai au adaptări tribut, ele cântă în multe limbi și inspiră noi generații. Cu toate acestea, originalitatea concertului său, cât mai apropiată de cea care l-a sfinţit pe legendarul său tată, a fost preluată și respectată de Jonathan Dassin (45 de ani), administratorul moștenirii muzicale a Fenomentului Dassin.
În plus, la nivel privat, Johnatan Dassin nu este un străin în România, unde a venit la invitația unui prieten.
Mi-am făcut un obicei cu un prieten să călătorească la Bucureşti pentru a vedea alţi prieteni ca Alex şi cu mine întâlnim cu regularitate oameni din comunitatea românească din Franţa. Vom avea o băutură în centrul vechi și, de asemenea, îmi place să mănânce gătit tradițional,” uluiește fiul lui Joe Dassin.
“Fiind fiul unui cântăreţ colosal ca tatăl meu a fost o onoare, dar şi o mare responsabilitate. E o plăcere să-i cânt cântecele. De asemenea, vă voi spune un secret: el susține că momente din spectacolele din București vor fi folosite pentru un film muzical.
Articol preluat de pe: Realitatea Monden