Cerceii magnetici pentru slăbit, cea mai nouă înșelăciune online. Medic specialist: “Sunt o păcăleală”

Sambata, 12 Aprilie 2025, ora 08:57

587 citiri

Cercei vânduți online sunt o păcăleală spune medicul FOTO terapie-cu-magneti-si-turmalina.ro

Tagul “audio” nu este suportat de browser-ul tău.

Dr. Adrian Copcea, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice, a adus clarificări referitoare la cerceii magnetici pentru slăbit, produs popularizat pe diverse platforme online. Potrivit specialistului, aceștia sunt o înșelătorie, întrucât nu există dispozitive omologate în acest sens, iar teoriile care susțin eficiența lor nu sunt susținute de dovezi științifice.

„Cerceii pentru slăbit sunt o păcăleală. Nu există dispozitive omologate pentru slăbit sub formă de cercei, nici măcar nu există o bază ştiinţifică pentru cei neomologaţi. Sunt extrapolări ale ideii că unele câmpuri magnetice pot avea unele influenţe asupra unor mecanisme. O astfel de idee poate apărea atractivă pentru cei ce doresc o soluţie uşoară sau atractivă pentru slăbit…nu ar fi uşor şi plăcut să slăbim pentru că purtăm nişte cercei?…Din păcate, aşa ceva nu se întâmplă”, a declarat Dr. Copcea.

Medicul a explicat că, deși câmpurile magnetice sunt folosite în alte domenii ale medicinei, precum RMN-ul sau stimularea magnetică transcraniană, aceste tehnici sunt complet diferite de cerceii magnetici comercializați pentru slăbit. „În realitate, nici vorbă de vreun argument ştiinţific pentru cercei magnetici pentru slăbit”, a adăugat acesta, subliniind că orice efect observat ar fi mai degrabă un efect placebo.

În ceea ce privește metodele de slăbit eficient și sănătos, Dr. Copcea a recomandat adoptarea unui stil de viață echilibrat. „Nimic ieşit din comun, intervenţiile normale pentru slăbit: alimentaţie mai de calitate şi cu mai puţine calorii, mişcare, echilibru psihic, eventual există pentru cazurile mai severe medicaţie şi operaţii.”

Medicul a subliniat, de asemenea, faptul că majoritatea pacienților care ajung la consultații pentru slăbit au încercat deja diverse metode care nu au adus rezultate pozitive. „Da, cam toţi cei care vin la medic sau la dietetician o fac drept ultimă resursă, după ce au făcut numeroase greşeli. Aş spune că la cabinetul meu cei mai mulţi au făcut diete foarte proaste”, a explicat Dr. Copcea.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

EkoNews