CNAS Preşedintele Valeria Herdea a declarat luni la o discuţie organizată de Gain că Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are doar bani pentru primele nouă luni ale anului şi că acestea nu au fost acoperite în trimestrul următor. Rose.
” Avem de nouă ori mai mulţi bani. Ultimul trimestru, nu avem bani. Sau facem cu toţii un efort pentru a reduce cheltuielile şi costurile sistemului şi pentru a încuraja pacienţii să susţină pozitiv, astfel încât protecţia mai puţin costisitoare să îi ajute să evite dezvoltarea bolii în următorii ani şi să aibă o bună previziune,” a afirmat Herdea.
Ea a declarat că un proiect interinstituțional este elaborat de Ministerul Finanțelor, Colegiul Medicilor din România și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru a permite echipei mixte să evalueze eficacitatea activităților serviciilor medicale. Ministerul Sănătăţii este invitat să participe la acest post.
CNAS Preşedintele a subliniat, de asemenea, că România ar putea avea nevoie de personal mai calificat, deoarece jumătate dintre angajaţii din domeniu sunt în prezent membri ai unei ere care va pleca în patru până la şase ani.
” Vor mai rămâne jumătate din oameni.” 50 de procente din persoanele educate din punct de vedere medical din această ţară vor lucra amândoi până când vor fi suficient de mari pentru a-şi schimba politicile sau pentru a lucra într-un mod care va ajuta la dezvoltarea reţelei de asistenţă medicală, potrivit Herdeei.
În mintea lui,” pentru nimic” creşte cheltuielile de sănătate dacă nu există nici o transformare.
” Dacă nu ne reformăm, creştem salariile pentru nimic. Dacă nu avem curajul să vorbim despre contractul asigurat, asiguratorul nu se schimbă. Gandindu-ma la afacerea asigurata: stiind fiecare persoana care are dreptate cand este asigurata, ca aceasta companie de asigurari ofera servicii care il pot ajuta sa-si mentina sanatatea, daca este partener cu specialisti, indiferent de ce sectiune. Trebuie să înţelegem că oglinda conţine şi drepturi şi obligaţii. Una ar fi prezentarea de programări simple făcute cu fiecare medic de familie în timpul lunii de naștere. (… ) Ar trebui să existe şi aceste obligaţii ale pacientului,” a subliniat Valeria Herdea.
Articol realizat de echipa EkoNews.ro
Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com