Scandalul șpăgilor de milioane de euro din Portul Constanța: 16 suspecți reținuți, șeful PSD se suspendă din funcții

Marti, 25 Februarie 2025, ora 09:02

1642 citiri

Portul Constanța este vizat de cel mai mare dosar de corupție din ultimul timp FOTO Hepta

Tagul “audio” nu este suportat de browser-ul tău.

16 suspecți au fost reținuți după mai multe ore de audieri în dosarul șpăgilor din Portul Constanța în care sunt vizați vameși, funcționari portuari, oameni de afaceri și politicieni. Potrivit procurorilor, mita ar fi depășit 6 milioane de euro și ar fi fost oferită pentru atribuirea unor contracte în Portul Constanța.

Printre cei vizați se numără și Ion Dumitrache, șeful PSD Constanța, care este suspectat că și-ar fi folosit influența pentru obținerea unor contracte. Acesta a anunțat că se suspendă din toate funcțiile politice.

Ancheta, derulată de trei procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vizează toate contractele încheiate în ultimii ani în Portul Constanța și în șantierul Midia, în special cele legate de lucrări de dragare și construcții.

În cursul zilei de 24 februarie 2025, DNA a efectuat 41 de percheziții în Constanța, Dâmbovița, Brașov și București, inclusiv la sediul unei instituții publice și la punctele de lucru ale unor firme.

Acuzațiile din dosar:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2024 – 2025, de către funcționari publici și oameni de afaceri a unor infracțiuni de luare și dare de mită în legătură cu activitatea economică desfășurată în Portul Constanța. În cursul zilei de 24 februarie 2025, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 41 de locații situate pe raza județelor Constanța, Dâmbovița, Brașov și municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale”, a informat luni DNA.

Potrivit unor surse judiciare, investigațiile vizează mai mulți funcționari portuari și oameni de afaceri implicați în presupusele acte de corupție.

Dosarul reprezintă una dintre cele mai ample investigații anticorupție desfășurate în ultimii ani în România. Ancheta este în desfășurare, iar procurorii urmează să stabilească toți responsabilii din această rețea de corupție.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

EkoNews