Un bărbat și o femeie, arestați pentru 30 de zile, după ce au fost prinși cu droguri de mare risc la festivalul Sunwaves din staţiunea Mamaia

 

Un bărbat și o femeie, arestați pentru 30 de zile, după ce au fost prinși cu droguri de mare risc la festivalul Sunwaves din staţiunea Mamaia

Droguri confiscate Foto: IPJ Constanța

Poliţiştii din Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa au documentat, duminică, 5 mai, activitatea infracţională a două persoane, o femeie de cetăţenie străină şi un cetăţean român, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cei doi au fost reţinuţi, deoarece aveau asupra lor diferite cantităţi de MDMA, ketamină şi alte substanţei încadrate la categoria droguri de mare risc, în timp ce erau la festivalul de muzică „Sumwaves” care se desfăşoară în perioad 1 – 7 mai în staţiunea Mamaia.

„Astfel, la data de 5 mai, cei doi au fost reţinuţi în urma a două acţiuni succesive, la intrarea, respectiv în incinta spaţiului de desfăşurare a unui festival de muzică din staţiunea Mamaia. Cele două persoane au fost prinse în timp ce deţineau în vederea vânzării diferite cantităţi de MDMA (drog de mare risc), substanţă cristalină 4 – CMC (drog de mare risc), ketamină (drog de risc) şi 2 – MMC (substanţă psihoactivă).

La data de 6 mai a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, arată comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, mai spune sursa citată.

Reprezentanţii IPJ Constanţa mai precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ediţia a 32-a a festivalului „Sunwaves” se desfăşoară în perioada 1 – 7 mai, în Mamaia Nord.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articole Recente