Vineri, 09 Mai 2025, ora 21:44
2309 citiri
Elena Antoaneta Voicu, medic de Terapie Intensivă, a obținut câștig de cauză în procesul intentat Spitalului Sf. Pantelimon, după ce a fost concediată. În aprilie 2024, doctorița a raportat o serie de decese suspecte ale unor pacienți internați în secția de Terapie Intensivă, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete penale. Imediat după aceea, ea a fost concediată în urma unui conflict cu conducerea spitalului.
“Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează în parte decizia nr. 1289/27.06.2024. Înlocuieste sancțiunea desfacerii contractului individual de muncă cu sancțiunea avertisment scris. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior concedierii. Obliga pârâtul la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data concedierii și până la data reintegrării”, se arată în decizia instanței.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul București.
Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, afirmă că despăgubirile ce urmează a-i fi acordate doctoriței Voicu ar trebui să fie plătite de fostul manager al Spitalului Sf. Pantelimon, Bogdan Socea, care a demisionat în urma scandalului generat de decesele suspecte din secția de terapie intensivă.
„Acum, Socea este bun de plată, nu din banii spitalului trebuie plătiți banii pentru despăgubiri stabiliți de instanță! Mă voi ocupa personal ca spitalul să nu mai suporte mizeriile acelui fost manager. Trebuie să i se impute toate daunele aduse medicilor și asistenților din spital și unității medicale”, a scris Barbu, pe Facebook.
Parchetul Tribunalului București a fost informat de către directoarea de îngrijiri a Spitalului Sf. Pantelimon cu privire la decesul a aproximativ 20 de pacienți în Secția de ATI, în perioada 4 – 6 aprilie 2024.
Se suspectează că medicii ar fi redus intenționat cantitatea de noradrenalină administrată prin injectomat și, în unele cazuri, ar fi înlocuit-o cu ser fiziologic.
Pe lângă ancheta Parchetului Tribunalului București, au fost desfășurate și investigații de către spital, Corpul de control al ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor București, care au concluzionat, încă din aprilie, că nu au fost identificate nereguli.
Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent
Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com