Un trio extraordinar de muzicieni români – pianist SINZIANA MIRCEA, violonist ALEXANDRU TOMESCU şi violoncelist ŞTEFAN CACAACU – se vor înălţa vineri, 12 aprilie 2024 pe scena Sălii Radio pentru a interpreta concertul triplu pentru pian, vioară, violoncel şi orchestră.
FRANCESCO LECCE – CHONG va fi gazda evenimentului prezentat de National ORCHESTRA RADIO. Înainte de a împlini 30 de ani, a fost numit director muzical pentru cele două orchestre din Statele Unite (Eugene Symphony și Santa Rosa Symphony).
Pianista SINZIANA MIRCEA a interpretat în Statele Unite, Japonia, China și Europa pe scene importante, cum ar fi Carnegie Hall – New York, Kennedy Center Washington DC, Tokyo Metropolitan Theater, St Martina – în – Fields – Londra etc. A primit titlul Young Steinway Artist în 2017, care îi onorează pe cei mai promițători pianiști din lume. Pianista și-a primit diploma de licență de la Hochschule für Musik und Tanz din Köln cu cea mai mare calificare posibilă și a primit, de asemenea, diploma de master de la Guildhall School of Music & Drama din Londra, unde a fost acceptată cu o bursă completă de studii oferită de Steinway & Sons UK. În paralel, s-a îmbunătățit la Accademia Pianist Imola din Italia. Ulterior, el a urmat masteratul în management artistic la SDA Bocconi Business School – Milano.
Universitatea de Economie “Luigi Bocconi” din Milano a sărbătorit la 8 martie 2024 Ziua Internațională a Femeilor prin lansarea volumului “Schimbat de femei.” Cartea prezintă poveștile de succes ale celor 99 de absolvenți aleși din peste 120 de ani de activitate universitară în colaborare cu jurnalista Diana Cavalcoli din Corriere della Sera. Sinziana Mircea, singura română care urmează să fie inclusă în această clasă de top, este una dintre absolvenții aleși.
ALEXANDRU TOMESCU, solist al Orchestrei şi Corurilor Radio din România, este un violonist cu o carieră distinsă atât în Europa cât şi în lume. A cântat în locuri precum Centrul de Arte Metropolitane din Tokyo, Carnegie Hall din New York, Théâtre des Champs Elysées din Paris și Centrul de Arte Metropolitane din Tokyo. Scopul pe care şi-a propus să-l facă când a primit vioara Stradivarius Elder – Voicu în 2007 a fost să folosească cel mai bine instrumentul frumos, o sarcină pe care a îndeplinit-o în principal prin concursurile sale naţionale.
Cellistul STEFAN CACACU a fost noul solist și concertist al Filarmonicii de Stat din Sibiu din toamna anului 2023. Recent, Stefan a fost nominalizat la Gala Premiilor pentru Radio Cultural Românesc (ediţia 2024), la categoria de muzică, care va avea loc la sfârşitul lunii aprilie. Ștefan Cazacu a participat la studii muzicale universitare la București și Viena, a primit premii la diverse concursuri naționale și internaționale și a primit o educație complexă timpurie într-o familie cunoscută de muzicieni. A fost apreciat – în calitate de membru al Orchestrei de Tineret din România – în țări precum Olanda, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Franța, Elveția, Italia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Norvegia, Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Republica Moldova, Turcia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Vietnam, China, Statele Unite ale Americii.
BARTK – Concertul pentru orchestră și bine-cunoscuta lucrare DEBUSSY – Preludiu pentru seara la Sala Radio sunt incluse în programul serii la Sala Radio. L’après – midi d’un fauna a marcat un punct de cotitură în istoria muzicii, deschizând calea compoziţiilor moderne. Lucrarea a fost inspirată de poemul omonim semnat de poetul simbolist Stéphane Mallarmé și a servit drept inspirație pentru coregrafia creată de una dintre cele mai mari balerine din istoria dansului, Vaslav Nijinski, care a creat prima coregrafie bazată pe scorul lui Debussy și a creat un scandal major în epocă datorită aluziilor sexuale evidente.
La o sesiune de semnare în foaierul central al sălii Radio la finalul concertului, publicul va avea ocazia să se întâlnească cu pianista Sinziana Mircea și violonistul Alexandru Tomescu, ambele semnate pe cel mai recent album de către cei doi artiști, intitulat “Alexandru Tomescu și Sinziana Mircea – Beethoven, Brahms, Enescu.” Albumul servește drept argument pentru spectacolul violonist pe care Alexandru Tomescu l-a dat publicului său. Un partener demn, pentru o experienţă de echilibru şi dinamism, a fost pianista ei Snziana Mircea.
Concertul va fi LIVE pe Radio Romania Cultural and Radio Romania Musical, pe toate frecventele. Concertul poate fi de asemenea ascultat LIVE online, pe site-urile postului de radio și prin aplicația Radio Romania, care este disponibilă pentru dispozitive iOS și Android.
Biletele pot fi achiziţionate de la biroul de bilete Radio Hall (telefonul 021 314.68.00). Vă rugăm să consultați site-ul oficial, www.tickethouse.com pentru informații privind programul casei de bilete. Orchestradio. ro – secţiunea Bilete. Biletele sunt disponibile şi online – pe entertix. Ro şi Myticket. ro – şi în librăriile Cărturesti.
Albumul “Alexandru Tomescu și Sinziana Mircea – Beethoven, Brahms, Enescu” este disponibil, la prețul producătorului, la Bookstore Casa Radio în 31 sau prin comandă online pe site-ul de publicare (www. edituracasaradio. ro). În plus, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.
Articol preluat de pe: Rador - Cultura