Renault a anunțat că centrul de inginerie RTR are de acum un nou director general. Thierry Hilaire lucrează din 1994 la Renault, deține un doctorat în inginerie mecanică în SUA și a avut în ultimii ani un rol important în dezvoltarea vehiculelor Logan. Proiectul RTR este una dintre cele mai mari investiții auto din țară, a fost creat în 2006 și își desfășoară activitatea în trei amplasamente: la București, la Titu și la Mioveni.
Ce spune Renault despre noul director
Începând de la 1 iulie, Thierry Hilaire va ocupa funcția de Director General Renault Technologie Roumanie (RTR). În această calitate, el îi va raporta lui Cédric Combemorel, VP Global Engineering & Tech Renault Group.
Într-un context în care ingineria joacă un rol-cheie în transformarea companiei, Thierry Hilaire va avea o responsabilitate unică asupra activităților și proiectelor derulate în cadrul RTR. Această abordare integrată își propune să creeze un mod de organizare și funcționare fluid, agil, eficient, coerent și performant.
Thierry s-a alăturat Grupului Renault în 1994, în departamentul de Cercetare și Inovare, după care a avut mai multe responsabilități în Ingineria Proceselor de Asamblare și Documentație Tehnică. Din 2011, parcursul său profesional a continuat cu roluri de expert și de leadership în dezvoltarea de proiecte vehicul, atât pentru marca Renault, cât și pentru marca Dacia. În 2021, Thierry a preluat poziția de Lider al Familiei de vehicule Logan, apoi Lider Global vehicule Logan în cadrul Technocentre Renault.
Thierry a absolvit cursurile Institutului SUPMECA din Franța și deține un Doctorat în Inginerie Mecanică la Institutul Politehnic Rensselaer din SUA.
Cu se ocupă centrul Renault Technologie Roumanie
Proiectul RTR a fost anunțat în 2006, iar construcția lui efectivă a demarat în 2007.
Lucrările au fost întrerupte din decembrie 2008 până în iulie 2009, din cauza crizei, dar au fost reluate când Renault a găsit banii, de la BERD, BEI și de la statul român
Cele trei componente ale RTR sunt:
- Birourile de studii de la București, care asigură proiectarea și adaptarea vehiculelor și organelor mecanice ale gamei Entry.
- Un centru de încercări la Titu, a cărui misiune consta în testarea și validarea vehiculelor finite și a organelor mecanice.
- Echipe la Mioveni, care asigură asistență tehnică și industrializarea proiectelor în cadrul Uzinei Vehicule Dacia și a Uzinei Mecanică și Șasiuri Dacia.
Articol preluat de pe: Hotnews Economie