Cine este noul director general al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie

Renault a anunțat că centrul de inginerie RTR are de acum un nou director general. Thierry Hilaire lucrează din 1994 la Renault, deține un doctorat în inginerie mecanică în SUA și a avut în ultimii ani un rol important în dezvoltarea vehiculelor Logan. Proiectul RTR este una dintre cele mai mari investiții auto din țară, a fost creat în 2006 și își desfășoară activitatea în trei amplasamente: la București, la Titu și la Mioveni.

Ce spune Renault despre noul director

Începând de la 1 iulie, Thierry Hilaire va ocupa funcția de Director General Renault Technologie Roumanie (RTR). În această calitate, el îi va raporta lui Cédric Combemorel, VP Global Engineering & Tech Renault Group.

Într-un context în care ingineria joacă un rol-cheie în transformarea companiei, Thierry Hilaire va avea o responsabilitate unică asupra activităților și proiectelor derulate în cadrul RTR. Această abordare integrată își propune să creeze un mod de organizare și funcționare fluid, agil, eficient, coerent și performant.

Thierry Hilaire, noul director general al centrului de inginerie al Renault (sursa foto Groupe Renault)

Thierry s-a alăturat Grupului Renault în 1994, în departamentul de Cercetare și Inovare, după care a avut mai multe responsabilități în Ingineria Proceselor de Asamblare și Documentație Tehnică. Din 2011, parcursul său profesional a continuat cu roluri de expert și de leadership în dezvoltarea de proiecte vehicul, atât pentru marca Renault, cât și pentru marca Dacia. În 2021, Thierry a preluat poziția de Lider al Familiei de vehicule Logan, apoi Lider Global vehicule Logan în cadrul Technocentre Renault.
   
Thierry a absolvit cursurile Institutului SUPMECA din Franța și deține un Doctorat în Inginerie Mecanică la Institutul Politehnic Rensselaer din SUA.

Cu se ocupă centrul Renault Technologie Roumanie

Proiectul RTR a fost anunțat în 2006, iar construcția lui efectivă a demarat în 2007.

Lucrările au fost întrerupte din decembrie 2008 până în iulie 2009, din cauza crizei, dar au fost reluate când Renault a găsit banii, de la BERD, BEI și de la statul român

Cele trei componente ale RTR sunt:

  • Birourile de studii de la București, care asigură proiectarea și adaptarea vehiculelor și organelor mecanice ale gamei Entry.
  • Un centru de încercări la Titu, a cărui misiune consta în testarea și validarea vehiculelor finite și a organelor mecanice.
  • Echipe la Mioveni, care asigură asistență tehnică și industrializarea proiectelor în cadrul Uzinei Vehicule Dacia și a Uzinei Mecanică și Șasiuri Dacia.
 

Articol preluat de pe: Hotnews Economie

EkoNews