Oficialii Orange România susțin, într-o reacție către HotNews.ro, că până în acest moment, nu au primit solicitări de negociere de la hackerii Babuk care pretind că ar fi extras 4,5 TB de date personale. Atât experți ai Orange, cât și ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au analizat mostrele de fișiere publicate, iar link-ul indicat trimite la aceleași arhive extrase în atacul cibernetic ce a avut loc recent asupra Orange Romania, au transmis marți compania și DNSC.
Ce spun Orange România și DNSC despre acest posibil nou atac
- „Conform unor informații apărute ieri în spațiul public, un atacator pretinde că ar fi extras date aparținând orange.com și orange.ro.
- Până în acest moment, nu am fost contactați de către potențiali atacatori și nu am primit solicitări de negociere legate de un potențial incident de securitate cibernetică.
- Am văzut postarea la care faceți referire, experții noștri au analizat mostrele de fișiere publicate, iar link-ul indicat trimite la aceleași arhive exfiltrate în atacul cibernetic ce a avut loc recent asupra Orange Romania.
- Monitorizăm situația în continuare alături Grupul Orange și de Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Vom reveni cu orice informații relevante, dacă va fi necesar”, au precizat la solicitarea HotNews.ro oficialii Orange România.
Tot marți, un mesaj similar a fost transmis și de către Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), care subliniază că „specialiști din echipa DNSC au analizat mostrele de fișiere publicate, iar link-ul indicat trimite la aceleași arhive extrase în atacul cibernetic ce a avut loc recent asupra Orange Romania”.
Hackerii Babuk pretind că au extras extras 4,5 TB de informații „foarte detaliate”
Rețeaua de criminalitate cibernetică Babuk susține că ar fi spart din nou, duminică, sistemul companiei franceze de telecomunicații Orange și că ar fi furat „toate informațiile legate de orange.com și orange.ro din România”, amenințând că va publica 1TB de date „dacă nu vor să negocieze cu noi”, a informat publicația Cybernews, citată de Profit.ro.
Hackerii susțin că ar fi extras 4,5 TB de informații „foarte detaliate”, precum adrese de e-mail, înregistrări ale clienților, cod sursă, documente interne, facturi, contracte, proiecte, bilete, date despre utilizatori, date despre angajați, mesaje, cărți de credit, jurnalele de apeluri și alte informații de identificare personală.
Cybernews a contactat Orange și Comisia Națională Franceză pentru Informatică și Libertate (CNIL) pentru clarificări, fără să primească deocamdată un răspuns.
Ce știm despre atacul din februarie la Orange România: Au fost furate 6,7 GB de date personale de la clienți și angajați
În data de 10 martie 2025, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a dezvăluit în premieră pentru HotNews.ro primele concluzii ale investigației cu privire la atacul cibernetic care a avut loc luna trecută la Orange România. Atacatorii au reușit să extragă 6,7 GB de date, după ce au compromis datele de acces (nume utilizator și parola) pentru o aplicație internă a celei mai mari companii de telefonie, internet și TV din țară.
DNSC comunicase anterior că a demarat o investigație la Orange România în urma incidentului cibernetic de luna trecută care a afectat instituții guvernamentale, primării, școli, spitale, bănci, asigurători, companii de transport și energie.
Articol preluat de pe: Hotnews Economie