China, Acuzată de Atacuri asupra Alegerilor Britanice de Oliver Dowden

China

China, Acuzată de Atacuri asupra Alegerilor Britanice de Oliver Dowden

Ministerul britanic al Culturii, Digitalului, Mass-Mediei și Sportului, Oliver Dowden, a acuzat China că a perturbat securitatea cibernetică a Marii Britanii prin atacuri asupra listelor electorale și prin influențarea alegerilor. El a menționat că China a intervenit în mod ilegal în democrația britanică prin atacuri cibernetice asupra Comisiei Electorale de anul trecut, în timpul cărora au fost accesate datele personale a 40 de milioane de alegători. Aceste acuzații vin în contextul în care guvernul britanic pregătește noi sancțiuni împotriva Chinei pentru atacurile cibernetice. Dowden a subliniat importanța contracarării intervenției străine în procesele democratice și a subliniat necesitatea unor măsuri mai stricte pentru protejarea securității cibernetice.

  • China este acuzată că a perturbat securitatea cibernetică a Marii Britanii prin atacuri cibernetice asupra listelor electorale și a Comisiei Electorale.
  • Peste 40 de milioane de alegători au avut datele personale accesate în timpul atacurilor cibernetice.
  • Guvernul britanic pregătește noi sancțiuni împotriva Chinei pentru atacurile cibernetice.
  • Ministrul Oliver Dowden subliniază importanța contracarării intervenției străine în procesele democratice și protejarea securității cibernetice.
  • Măsurile mai stricte sunt necesare pentru a preveni intervenția externă în alegerile și securitatea cibernetică.

China și Dezinformarea în Regatul Unit

Surse guvernamentale din Regatul Unit afirmă că China, Rusia și Iranul alimentează dezinformarea în țară, în special în legătură cu Prințesa de Wales, pentru a destabiliza națiunea britanică. Guvernul britanic este îngrijorat că aceste state ostile sunt implicate în răspândirea teoriilor conspirației și a zvonurilor online despre sănătatea prințesei.

Premierul Rishi Sunak a condamnat trolii de pe rețelele de socializare care au vizat-o pe Prințesa în ultimele săptămâni. În același timp, guvernul britanic se pregătește să anunțe noi sancțiuni împotriva Chinei în urma atacurilor cibernetice susținute de stat împotriva unor parlamentari. Vicepremierul Oliver Dowden va invoca amenințarea de intervenție a statului chinez în democrația britanică în cadrul discursului său din Parlament.

Grupul de lucru pentru apărarea democrației din Regatul Unit analizează măsuri de combatere a răspândirii dezinformării și a teoriilor conspirației online, inclusiv creșterea rolului organizațiilor de verificare a faptelor și limitarea vitezei cu care dezinformarea este distribuită pe platformele de socializare.

Filipinele protestează împotriva acțiunilor agresive ale Chinei în Marea Chinei de Sud

Filipinele au convocat diplomatul Chinei pentru a protesta împotriva acțiunilor agresive ale Chinei în Marea Chinei de Sud. Manila a exprimat un protest ferm față de acțiunile agresive ale gărzii de coastă și a miliției maritime chineze împotriva unei nave filipineze de realimentare în largul atolului Second Thomas, un recif contestat din Marea Chinei de Sud.

Trei soldați filipinezi au fost răniți în urma atacului, iar guvernul filipinez a solicitat retragerea navelor chineze din zonă. China revendică aproape întreaga Marea Chinei de Sud și a refuzat să recunoască decizia din 2016 a Curții Permanente de Arbitraj care a respins revendicările Chinei.

Aceste acțiuni agresive ale Chinei au condus la o escaladare a tensiunilor și au provocat îngrijorare în rândul oficialilor din Filipine. Ministrul Apărării din Filipine a sugerat că China ar trebui să își susțină pretențiile maritime prin arbitraj internațional, în loc să recurgă la ambiguitate și forță.

EkoNews