Inregistrare Online Facilitată pentru Alegătorii Români din Străinătate la Alegerile Prezidențiale și Parlamentare

Alegătorii

Alegătorii români care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale şi/sau alegerile parlamentare din acest an se pot înregistra online pe portalul www. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a fost informată că de luni, 1 aprilie, alegătorii pot face acest lucru prin e-mail sau într-o secţie de votare din afara ţării lor. votstrainate. filtrare.

Alegerea Presedintelui Romaniei si a Senatului si Camerei Deputatilor sunt doua parti ale site-ului. În fiecare zonă există două tipuri: Cetăţenii din străinătate la o secţie de votare şi cetăţenii din întreaga lume prin scrisoare, se arată de asemenea lansarea AEP.

Votul care doreşte să participe la votarea prin poştă trebuie să completeze un formular online care să includă următoarele informaţii: numele, titlul, numărul de persoane, adresa de reşedinţă sau de reşedinţă, adresa de e-mail, alegerea trimiterii corespondenţei către ţară sau reprezentarea politică a votului prin poştă. Votul poate aplica o versiune scanată sau o fotografie atât a dosarului de personalitate, cât și a documentului care demonstrează dreptul său la ședere permanentă emis de autoritățile neobișnuite la acest formular.

Ordinul Ministrului Afacerilor Externe nr. 142 conţine lista documentelor care atestă şederea în străinătate. Documentele care atestă șederea în străinătate sunt necesare în conformitate cu Directiva 340/224 privind documentele care trebuie prezentate pentru a fi utilizate în alegerile pentru Senat și Camera Deputaților și pentru exercitarea dreptului de vot în alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

Electorul român care doreşte să voteze în străinătate la o secţie de votare va completa un formular online, care va include numele, prenumele, numărul personal, adresa de e-mail, statul şi locaţia alegătorului şi fotografia sau scanarea cardului de identitate. Luăm act de faptul că o secţie de votare poate fi înfiinţată la cererea a cel puţin 100 de rezidenţi din acelaşi cartier sau un grup de localităţi, citând sursa citării.

Alegătorul va primi un e-mail de verificare cu un link de 24 de ore care trebuie accesat pentru a confirma cererea după finalizarea procesului de înregistrare pe portal, caz în care înregistrarea nu va fi validată. În termen de 10 zile lucrătoare de la primirea confirmării e-mailului de verificare, AEP rezolvă cererea alegătorului străin de a vota la secţia de votare. În termen de 5 zile de la primirea confirmării e-mailului de verificare, AEP furnizează soluția la cererea de corespondență a alegătorului străin.

Întrebările și sesizările legate de procedura de înregistrare pot fi trimise prin e-mail contact@vostrainatate.ro.

În plus, PE afirmă că actualul cadru juridic permite doar votarea corespondenţei în alegerile pentru preşedintele României şi Senatului şi Camera Deputaţilor.

Articol realizat de echipa EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Diaspora

EkoNews