Când poveştile servitoarelor sunt expuse, apar adevăruri nevăzute şi neaşteptate despre condiţiile de cazare pe care le-am considerat până acum impecabile sau standarde. Dincolo de strălucirea aparentă a lobby-ului sau de ofertele tentante ale hotelului, adevărul despre modul în care sunt gestionate aceste spații comune poate determina o reevaluare a încrederii noastre în aceste locuri temporare de refugiu și relaxare.
Mai mulţi angajaţi ai hotelului i-au dezvăluit lui Thrillist unele dintre secretele bine protejate ale locurilor în care stăm în călătorii, sub supravegherea strictă a unei surse anonime.
1. Multe pături nu sunt niciodată spălate.
“Vom spăla pături pe SEOS aproximativ o dată. Există două seturi, unele pentru vara și altele pentru iarna; ocazional le spălăm când le schimbăm, și uneori nu. Şi saltelele sunt curăţate doar când sunt foarte, foarte murdare, pot continua ani de zile”!
2. Pernele decorative sunt foarte murdare.
“De aceea le numim decorative. Nu trebuie să dormi pe ele. Trebuie să scapi de ele fie în dulap, fie pe pământ. Nu eşti spălat când schimbi oaspeţii, doar pune-i pe pat.”
3. Ce se întâmplă atunci când cineva varsă o varietate de fluide pe pat, inclusiv urină și suc?
“Uneori punem salteaua la loc fără să o curăţăm, mai ales dacă există multe rezerve şi nu avem timp sau o saltea de rezervă. L-am lăsat să se usuce şi gata.”
4. Atât de multe locuri care nu sunt curățate frecvent!
“Sertarele nu sunt pe lista menajerei, aşa că dacă îţi pui lenjeria în birou, e treaba ta. Altcineva l-a folosit înainte şi nu se ştie dacă erau haine curate înăuntru.”
“Dacă sunt deschise (nu sigilate), paharele sunt doar clătite cu apă și uscate cu un șervețel.”
“Numai baia, duşul, chiuveta şi toaleta sunt curăţate cu produse speciale care dezinfectează.”
15 februarie e cea mai întunecată zi pentru servitoare. Dacă staţi la un hotel după Ziua Îndrăgostiților, luați măsuri suplimentare și curățați personal zonele pe care le utilizați, deoarece personalul hotelului nu a avut timp să dezinfecteze toate suprafețele.”
5. Rezervările online ar putea duce la cele mai rele camere.
“De multe ori managerii oferă cele mai rele camere, fără vedere sau într-o locație mai dificilă, celor care rezervă online. Camerele bune sunt păstrate pentru rezervare prin agenții, deoarece acestea trimit în mod constant clienții și își susțin afacerile.
6. Oamenii de treabă primesc informaţii gratuite şi utile. Şi cei care lasă bacşişuri
“Dacă ai nevoie de ceva, există o şansă foarte bună să fii ajutat dacă eşti drăguţ şi civilizat. De la WiFi gratuit la transportul bagajelor la aeroport sau asistență de depozitare a bagajelor. Dacă dai bacşiş valeţilor sau altor angajaţi cu care interacţionezi, poţi învăţa şi câştiga din multe lucruri interesante.
Escrocheria care a dat foc părinţilor austrieci: criminalii clonă şi folosesc vocea copilului
7. Nu cred în personalul de la recepție prea mult.
“Dacă aveți nevoie de informații despre restaurante, baruri sau atracții, mai bine căutați pe web. Desigur, cei de la recepţie lucrează cu diverse locuri care nu sunt întotdeauna cele mai bune. Unii angajati, valeti, receptioneri, chiar au un comision de la site-uri, daca ii recomanda clientilor si spun ca au venit la propunerea lor.”
8. Nimeni nu te va căuta dacă laşi ceva în cameră.
“N-am sunat niciodată un oaspete dacă are ceva în camera de hotel.” Am păstrat aceste lucruri la “pierdut și a găsit “pentru o vreme, dar dacă nu au sunat să le revendice, la revedere! S-a întâmplat să dăm telefonul şi să punem persoana într-o situaţie ciudată, pentru că partenerul nu ştia unde era, sau din alte motive, aşa că dacă nu sună să-şi returneze bunurile, nu facem acel pas.”
9. Mulți oameni mor în camere de hotel.
“Cauza cea mai frecventă este supradozajul. Apoi sinucideri. Pentru că sunt mai puţin cunoscuţi pe piaţa hotelului, angajaţii nu spun asta, nu o fac publică.
Articol preluat de pe: Realitatea Travel