Chec aperitiv – Rețeta savuroasă și sățioasă

Cum se prepara acest Chec aperitiv – Rețeta savuroasă și sățioasă:

 Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru chec.

Separă albușurile de gălbenușuri și presară câte un praf de sare peste ambele.

Pune albușurile într-un bol și mixează-le bine până capătă volum și se albesc.

Separat, mixează și gălbenușurile. Încorporează uleiul, apoi adaugă smântâna și amestecă până se omogenizează totul. 

Încorporează compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri. Amestecă ușor cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus. Adaugă făina și praful de copt și amestecă la fel.

Taie șunca presată, ardeiul roșu și ceapa verde în cubulețe sau rondele. Adaugă-le în compoziția de ouă, împreună cu măslinele feliate.

Rade cașcavalul într-un bol și adaugă-l în compoziție. Amestecă ușor ca să se distribuie uniform ingredientele. 

Toarnă aluatul în tava de copt și presară puțin cașcaval ras și semințe. 

Coace checul aperitiv în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, timp de 40-50 minute sau până se rumenește frumos și trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit. 

Servește-l alături de ridichi sau ceapă verde, este foarte gustos.

  Vezi si reteta de Chec aperitiv cu parizer sau varianta de Chec cu spanac, foarte gustos.

Iti recomandam si reteta de Chec aperitiv cu branza, sunca si masline.

Poftă bună!

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews