Chec – budincă cu dovlecei – Gustos și sățios

Cum se prepara acest Chec – budincă cu dovlecei –  Gustos și sățios:

 Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C.

Rade dovleceii într-un bol, pune un praf de sare și așteaptă puțin ca să își lase zeamă, apoi stoarce-i bine.

Sparge ouăle în alt bol, pune un praf de sare și mixează-le foarte bine. Adaugă sana, uleiul și mixează iar.

Amestecă făina cu praful de copt, apoi încorporează-le în compoziția lichidă. 

Stoarce bine dovleceii rași și pune-i în bol, apoi adaugă brânza feta fărămițată și mărarul tocat. Amestecă bine toate ingredientele. 

Toarnă compoziția în tava de copt.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ o oră.

După coacere, scoate tava și lasă checul la răcit. Îl poți tăia după ce s-a răcit de tot.

Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.

Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.

Poftă bună!

 

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews