Chec cu lămâie și mac – Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

Cum se prepara acest Chec cu lămâie și mac – Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat:

 Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Într-un  bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare, zahărul și mixează-le spumă până își dublează volumul. Adaugă esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie și untul topit. Mixează din nou, apoi încorporează făina și praful de copt.

Adaugă semințele de mac și amestecă în compoziție cu ajutorul unei spatule.

Toarnă aluatul în tava de copt.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat, apoi transferă-l pe un grătar de bucătărie să se răcească de tot.

Pudrează-l cu zahăr și savurează-l cu poftă. Este un chec foarte aromat, pufos și gustos. 

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews