Cozonac cu cremă de fistic – Desertul perfect pentru sărbători

Cum se prepara acest Cozonac cu cremă de fistic – Desertul perfect pentru sărbători

 Pregătește aluatul după rețeta de aici.

După ce a crescut suficient, scoate aluatul pe un blat de lucru uns cu foarte puțin ulei și împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte în strat egal și unge cu cremă de fistic, apoi presară fistic mărunțit. Rulează aluatul strâns. Procedează la fel și cu cealaltă parte, apoi împletește cele două rulouri sub formă de cozonac și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

Lasă cozonacul la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră, apoi unge-l cu ou bătut amestecat cu o lingură de lapte și presară fulgi de migdale.

Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 45-50 de minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cozonacul la răcit.

Este foarte pufos și aromat și merită să încerci această combinație.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews