Desert Diplomat, la cupă – Ușor, delicios și savuros

Cum se prepara acest Desert Diplomat, la cupă – Ușor, delicios și savuros

Se prepară frișca din smântână, zahăr pudră și zahărul vanilinat, după care se dă la rece.

Dacă frișca este foarte tare, se mixează crema de mascarpone cu 2-3 linguri de smântână.

Se mixează frișca și crema de mascarpone și se adaugă stafidele opărite, scurse și ținute 5-6 minute în esență de rom. Se dă această cremă la frigider.

Se curăță și se feliază fructele.

Se prepară siropul, din apă și zahăr, iar atunci când s-a răcit, se adaugă esența de rom.

Când toate aceste preparative sunt gata, se umplu cupele cu cremă, feliuțe de fructe și pișcoturi de șampanie, umezite rapid (1-2 secunde) în siropul de rom.

Se decorează cu pepite de ciocolată, ornamente decor și vișine confiate, după care se sigilează și se dau la rece, până la consumare.

Încearcă și rețeta de Tort diplomat cu căpșuni sau rețeta de Tort simplu cu piersici din compot și frișcă.

Îți recomandăm și rețeta de Tiramisu cu căpșuni, în varianta la pahar.

1

Opăriți stafidele, după care țineți-le în esență de rom, 5-6 minute.

2

Adăugați, în crema de mascarpone, 2-3 linguri de smântână, pentru ca în final, după ce se va adăuga și frișca, să nu rezulte o cremă prea tare.

3

Țineți crema, gata preparată, la frigider, până ce pregătiți și restul ingredientelor.

4

Adăugați esența de rom în siropul pregătit, numai după ce s-a răcit.

5

Puteți folosi orice fructe vă plac și pe care le aveți la îndemână.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews