Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post

Cum se prepara Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post:

Daca vrei sa folosesti naut uscat, lasa-l la hidratat peste noapte in apa rece, apoi scurge-l bine. Daca folosesti naut din conserva, clateste-l si scurge-l bine.

Pregateste compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pune in vasul robotului, nautul, ceapa, usturoiul, coriandrul, chimion, condimentele, praful de copt, sucul de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta usor granuloasa. Poti adauga patrunjel sau coriandru daca iti place gustul lor.

Daca iese prea moale, adauga putin pesmet.

Lasa compozitia la frigider pentru 30 de minute, ca sa devina mai ferma.

Formeaza bilute sau chiftele plate cu mainile usor umezite.

Prajeste in ulei incins pana devin aurii si crocante (aprox. 3-4 minute pe fiecare parte) sau coace-le in cuptor la 200°C timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatate.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews