Home • Stil de viata • Proteine – legume bogate pe care se recomanda sa le consume zilnic
Legumele nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Dacă le alegi pe cele bogate în proteine, vei avea şi mai multe de câştigat, deoarece te vei simţi plin mai mult timp, iar nivelul zahărului din sânge va fi echilibrat. Iată o listă de proteine – legume bogate sunt recomandate să consume în fiecare zi. Descoperiți avantajele de sănătate pe care le oferă.
Proteine – legume bogate vă dau un sentiment de satietate pentru mai mult timp / Shutterstock
Legumele conțin o mulțime de nutrienți și antioxidanți, precum și au avantajul de a nu avea calorii în cantități mari. În schimb, ele au fibre care ajută la digestia sănătoasă și absorbția nutrienților, ajutând în același timp la reducerea nivelului de colesterol rău.
Antioxidanții din legume ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi care rănesc organismul. Fibrele contribuie la reglarea digestiei şi la sentimentul de saţietate pe termen lung.
Citire și
Legume bogate în proteine
Legumele nu sunt în mod natural bogate în proteine, dar chiar şi cu cantităţile lor mici pot ajuta la creşterea conţinutului proteic al unei mese. Acest lucru este deosebit de important dacă nu consumaţi produse animale.
Descoperiţi 6 supe bogate în proteine. Reţetele delicioase sunt pentru întreaga familie.
Deoarece legumele nu sunt foarte bogate în proteine în comparaţie cu unele produse de origine animală, legume sau cereale, orice legume cu aproximativ 3 – 5 grame sau mai mult într – o porţie este considerată o legumă bogată în proteine.
Cu toate acestea, este bine să adăugați alte surse de proteine în meniul dumneavoastră pentru o masă echilibrată.
Sfecla
Proteine: 3, 7 g / 100 g
Sfeclă conţine potasiu, fier, calciu, vitamina C, magneziu, fibre şi aproape 4 grame de proteine la 100 g. O poţi mânca în salată, supă, supă, copt, murat.
Broccoli
Proteine: 3, 72 g / 100 g
Fie că îl consumi la copt, dressing sau abur, broccoli vă aduce un aport proteic de aproximativ 3,7 grame la 100 g.
Beneficiile lui nu se opresc aici. Pe lângă faptul că este o legumă bogată în proteine, s-a demonstrat că broccoli ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a ochilor pe măsură ce îmbătrâniţi, precum şi la reducerea riscului unor tipuri de cancer.
Broccoli conține vitamine importante, cum ar fi acidul folic, vitamina C, vitamina K, potasiu, mangan și fier.
Portocale
Proteine: 3, 97 g / 100 g
Există mii de tipuri diferite de ciuperci care există în întreaga lume și pe care le puteți consuma. Există câteva soiuri comune, care sunt foarte populare pentru consum, și cele de Portobello sunt o alegere excelentă.
Ele pot fi tocate si savurate in salate, cu paste, la gratar, in supe. Cu toate acestea, alegeți să le gătească, veți aprecia cu siguranță aromele și beneficiile lor de sănătate.
Varză de Bruxelles
Proteine: 3,98 g / 100 g
Bruxelles varza pe care o iubesti sau o dispretuiesti. Dacă încercați să se împrietenească gustul ei amar veți descoperi că ea este bogat în nutrienți și proteine și aduce corpul o mulțime de beneficii.
Bogat în vitamina C, vitamina K și acid folic, varza de Bruxelles este un aliment excelent pentru corpul tau. De asemenea, aduce aproximativ 4 grame de fibre la 100 grame.
Sparanghel
Proteine: 4, 32 g / 100 g
Sparanghelul este o alegere sănătoasă datorită conținutului ridicat de proteine, dar și datorită vitaminelor și mineralelor conținute. De exemplu, sparanghelul conţine potasiu, despre care American Heart Association spune că este esenţial pentru menţinerea tensiunii arteriale sănătoase.
Aproximativ 90% din valoarea zilnică a vitaminei K în 100 g de sparanghel este necesară pentru coagularea oaselor sănătoase şi a sângelui.
Cartofi dulci
Proteine: 4,49 g / 100 g
Probabil una dintre cele mai versatil legume, cartofi dulci conține 4,5 g proteine la 100 g. Indiferent de modul în care alegeți să-l consume vă veți bucura de o proteină suplimentară și aproximativ 8 g de fibre.
Porumb zaharat
Proteine: 4, 96 g / 100 g
Toate soiurile de porumb conțin proteine, dar cel dulce are în mod specific aproape 5 g per 100 g produs. Totuşi, ea trebuie consumată cu moderaţie, deoarece are şi o cantitate destul de mare de carbohidraţi.
Varza
Proteine: 5,05 g / 100 g
Varza este foarte versatila si poate fi consumata atat cruda cat si gatita, dar si murata. Este una dintre acele legume bogate în proteine cu aproximativ 5 g per 100 g produs.
Conţine calciu şi vitamina K, ambii nutrienţi vitali pentru sănătatea oaselor. În plus, este o legumă crucială, care sugerează cercetarea ar putea ajuta la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.
Dovlecel Hubbard
Proteine: 5,08 g / 100 g
Pumpkinul Hubbard aparţine familiei dovlecilor de iarnă. Ea are o aromă de cartofi dulci și vă puteți bucura de ea mai ales în lunile de toamnă și de iarnă.
Poate fi copt, piure, transformat în supă. Indiferent cum alegeți să-l gătească, veți obține aproximativ 5 g de proteine la 100 g produs.
Dovlecel Hubbard este foarte mare în fibre, cu aproximativ 10 g/100 g, și conține, de asemenea, calciu, vitamina C, acid folic, vitamina A, și potasiu.
Spanac
Proteine: 5,35 g / 100 g
Spanacul nu are doar o cantitate suficient de mare de proteine, are şi fibre, fier, calciu, vitamina A, vitamina K şi vitamina C. Un studiu publicat în European Journal of Nutrition a arătat că spanacul poate reduce efectele stresului oxidativ.
Mazăre
Proteine: 7, 86 g / 100 g
Mazărea este adesea uitată, deşi are suficiente beneficii nutriţionale. Cu aproape 8 grame de proteine la 100 g produs, mazărea este una dintre cele mai multe legume proteice pe care le puteți găsi. De asemenea, este bogat în fibre, iar un raport al British Journal of Nutrition a arătat că fibrele din mazăre pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive.
Cartofi
7 g / 100 g proteină
Dacă evitaţi cartofii datorită conţinutului mare de carbohidraţi, trebuie să vă reconsideraţi atitudinea faţă de aceştia. Este una dintre acele legume bogate în proteine, aproximativ 8 g / 100 g. Conţine şi fibre, calciu, potasiu şi acid folic. Împreună cu aceşti nutrienţi, cartofii conţin şi luteină şi zeaxantină, care fac parte din categoria antioxidantă, care ajută la sănătatea inimii.
Citire și
Articol preluat de pe: