Cum se prepara Negresa cu nuci – Reteta gustoasa de casa:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava (aprox. 20×30 cm) cu hartie de copt.
Topeste untul impreuna cu ciocolata la bain-marie si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Lasa sa se raceasca putin.
Mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana devin spumoase. Adauga treptat ciocolata topita, amestecand continuu.
Incorporeaza faina cernuta cu cacaua, praful de copt si sarea. Amesteca usor, cu o spatula, pana obtii un aluat omogen. Adauga nucile maruntite si incorporeaza-le usor in compozitie.
Toarna compozitia in tava si niveleaza frumos.
Coace in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Nu lasa prea mult, deoarece negresa trebuie sa ramana usor umeda in interior.
Lasa negresa sa se raceasca in tava, apoi o poti taia.
Daca iti place, poti turna peste ea o glazura de ciocolata.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel