Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Cum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:

Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și jumătate din cantitatea de ulei.

Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteză. Încorporează și restul de ulei în aluat. 

Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 h. 

Odată dospit bine aluatul, poți pregăti Cornuri cu gem, Poale-n brau sau Placinta cu mere.

Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews