Salată de cartofi cu somon afumat – Simplă și gustoasă

Cum se prepara Salata de cartofi cu somon afumat – Simplă și gustoasă:

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.

Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 8 minute, după ce clocotește apa.

Între timp se curăță ceapa verde și se toacă mărunt.

Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt.

După ce s-au fiert cartofii și ouăle, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă ceapa verde, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt.

Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul de măsline puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.

Salata se poate servi după ce a stat la rece cca. 20 minute.

La fel de gustoasă este și Salata de telina cu piept de pui, poți incerca și varianta de Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi sau  Salata de oua cu ton.

Spor și poftă bună!

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews