Cum se prepara Salata de castraveți – Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă:
Taie lipiile în triunghiuri potrivite. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și condimentează-le cu sare, piper și boia. Dacă preferi, poți presăra fulgi de chilli.
Coace-le în cuptor, la 190 grade C, pentru 10 minute sau până se rumenesc frumos și devin crocante. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă crutoatele la răcit.
Taie castraveții și ceapă în cubulețe, apoi pune-le într-un bol mare.
Taie mărunt verdeața și adaug-o în bol, peste celelalte ingrediente. Toacă 1-2 frunze de mentă proaspătă și pune-o în salată.
Separat, prepară dressingul. Amestecă într-un bol mic ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. Toarnă sosul peste salată și amestecă bine ca să se întrepătrundă aromele. Adaugă brânză feta fărămițată ușor.
Salata este gata pentru a fi servită, alături de crutoanele crocante. Este o bunătate, plină de savoare și de vitamine.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel