Supă cremă de linte – Rețeta delicioasă de post

Cum se prepara aceasta Supă cremă de linte – Rețeta delicioasă de post:

Curăță și taie legumele. 

Încinge puțin ulei de măsline într-o cratiță și pune ceapa și ardeiul la călit. Adaugă morcovii tăiați rondele subțiri, păstărnacul și țelina tăiate cuburi. Amestecă puțin, apoi adaugă lintea și apă. Condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat. Acoperă cratițacu un capac și lasă totul la fiert pentru aproximativ o jumătate de oră.  

După ce au fiert legumele, adaugă bulionul, boia de ardei, chimion și puțină apă ca să acopere toate ingredientele. Pune capacul pe cratiță și mai lasă la fiert încă 20 minute. 

Pasează fin cu ajutorul unui blender și condimentează dupa gust daca mai e nevoie.

Servește supa fierbinte, adăugând puțin ulei de măsline și fulgi de chilli, alături de niște crutoate aromatizate.

Este un deliciu fin și sănătos.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews