Cum se prepara acest Tort Valentina cu capsuni si ciocolata – Deliciu ciocolatos si aromat
De la bun inceput spun ca nu e nimic complicat, doar ca trebuie un pic de rabdare.Am inceput cu mousse-ul de capsuni
Mousse de capsuni : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece.Am scos capsunile din congelator le-am pus intr-o cratita si am asezat-o pe foc, am lasat sa se decongeleze, apoi am adaugat si cele 2 linguri de lapte condensat, am amestecat bine si am lasat sa dea in doua trei clocote, apoi am blenduit totul si compozitia obtinuta am trecut-o printr-o sita deasa.Intr-un castron de inox am pus ouale, le-am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat smatana, ciocolata si compozitia de capsuni, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu cu un tel pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat galatina hidratata. Am luat forma mai mare de silicon, cea care seamana cu un gogosar, am turnat din compozitie in forma cam pana la jumatatea formei, restul de compozitie l-am impartit in formele mici. Aici fiecare jongleaza cu ce forme de silicon are, nu trebuie neaparat sa fie aceleasi forme.Am gata formele pentru 1 ora la congelator.
Mousse de ciocolata neagra : M-am apucat sa fac acest mousse dupa ce a trecut o ora de cand am bagat formele la congelator.Am pus gelatina la hidratat. Am amestecat bine cele doua oua. Intr-un castron de inox am pus ciocolata, laptele condensat , smantana pentru frisca si ouale batute, am amestecat si am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si am omogenizat compozitia. Am ascos formele din congelator si am turnat compozitia in forme. Am dat din nou formele la congelator pana a doua zi.
Glazura oglinda : Am pus gelatina la hidratat in 30 g apa. Intru-o craticioara mica am pus restul de apa si zaharul, la foc mic, 2 min de cand a inceput sa fiarba. Se trage de pe foc se adauga smantana si se omogenizeaza, apoi ciocolata si se amesteca pana se topeste, la final gelatina hidratata. Se adauga colorant gel si se amesteca bine.Cu un blender se blenduieste cca 2 min, apoi se strecoara printr-o sita deasa. Se lasa sa scada temperatura la 30 grade, apoi se toarna peste tortul congelat. Nu mi-a iesit perfect pt. ca nu mi-am gasit termometrul si prima data cand am turnat a fost prea fierbinte, a doua oara prea inchegat, de aia trebuie sa ai rabdare la astfel de torturi si sa ai la indemana toate ustensilele, ca sa nu dai gres.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel