Atunci când ne gândim la sănătatea creierului, ne vin în minte jocurile logice, lectura sau meditația. Totuși, alimentația joacă un rol esențial în menținerea funcțiilor cognitive. Neurologii sunt foarte atenți la ceea ce pun în farfurie și trag un semnal de alarmă asupra unor produse pe care le evită cu desăvârșire, conform Click.
Pudra proteică
Unul dintre acestea este pudra proteică, des întâlnită în dietele celor care vor să slăbească sau să-și crească masa musculară. Neurologul Friederike Fabritius atrage atenția că „acești aditivi sunt cei care îmi dau cu adevărat de gândit când vine vorba de pudrele proteice, deoarece fac ravagii asupra microbiomului gastrointestinal. Un microbiom intern sănătos și robust este atât de important pentru o sănătate excelentă a creierului, deoarece majoritatea neurotransmițătorilor noștri sunt produși în intestin”.
Băuturile răcoritoare carbogazoase
Nici băuturile răcoritoare carbogazoase nu sunt mai bine văzute. Potrivit dr. Shaheen Lakhan, „sucul este unul dintre cele mai rele alimente pentru sănătatea creierului din cauza concentrației ridicate de zaharuri simple, care deteriorează vasele de sânge care alimentează creierul. În timp, acest lucru privează creierul de combustibilii de care are nevoie pentru a funcționa, ducând la demență prematură și accidente vasculare cerebrale. În mod acut, zahărul provoacă, de asemenea, inflamații ale creierului, iritabilitate, proastă dispoziție și tulburări de somn”.
Citește continuarea aici.
Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber