Prăjitura-surprinză de 8 Martie. Cum se prepară delicioasa prăjitură-MĂRȚIȘOR

PRĂJITURA MĂRȚIȘOR

Ingrediente:  

400 g faina, 100 g untura, 7 linguri de zahar, sare, 2 oua, 500 ml de lapte, 100 g gris, ½ lingurita de amoniac stins in lapte, 150 g unt, suc de sfecla proaspat stors, esenta de vanilie si fulgi de cocos.

Mod de preparare:

Punem intr-un vas urmatoarele ingrediente: faina, sare, zahar, ouale batute, untura si bicarbonatul.

  • Framantam aluatul si-l impartim in 4 bucati egale.
  • Intindem 4 foi pe care le punem in cuptor timp de 6-8 minute, la 180 de grade.
  • Apoi le lasam la racit.
  • Ne apucam de preparat crema. Fierbem laptele si zaharul, iar cand incepe sa fiarba turnam grisul in ploaie, amestecand continuu cu telul ca sa evitam formarea cocoloaselor.
  • Fierbem pana se ingroasa si luam de pe foc.
  • Adaugam apoi untul si lasam totul la racit.
  • La final punem vanilia.
  • Impartim crema in doua parti. O parte se amesteca impreuna cu 2-3 linguri de suc proaspat de sfecla si se mixeaza la viteza mica.
  • Ungem o foaie cu crema roz, iar a doua cu crema alba si tot asa.
  • Presaram la final fulgi de cocos, sau putem chiar sa imbracam prajitura.
  • Servim prajitura a doua zi dupa ce s-au inmuiat foile.

Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber

EkoNews