Richard Gere sugerează că se va reîncarna după moarte: „Acesta este un angajament care se întinde pe mai multe vieți”

În calitate de președinte al Campaniei Internaționale pentru Tibet, Richard Gere este cel mai cunoscut susținător la nivel mondial al Dalai Lama și al poporului tibetan. Joi, el a promis că va continua să lupte pentru cauza tibetană chiar și după moartea inevitabilă a vârstnicului laureat al Premiului Nobel, dar și a sa, relatează Reuters.

„Acesta este un angajament care se întinde pe mai multe vieți”, a declarat Gere, care se află în orașul Dharamshala, în nordul Indiei, pentru o săptămână de festivități dedicate împlinirii a 90 de ani de către Dalai Lama, aniversare care va avea loc duminică.

„Sanctitatea Sa a fost foarte clar că, la un moment dat, trupul fiecăruia dintre noi va ceda”, a spus actorul în vârstă de 75 de ani, care este de zeci de ani un devotat susținător al Dalai Lama, într-o discuție cu Reuters, pe marginea unui eveniment dedicat tinerilor tibetani.

„Toți trebuie să fim conștienți că Sanctitatea Sa nu ne poate purta pe umeri la nesfârșit. Trebuie să ne purtăm singuri și trebuie să ne sprijinim unii pe alții”, a subliniat actorul care a declarat anul acesta că este mai fericit decât oricând altcândva în viața sa după ce s-a mutat din Statele Unite în Europa.

Richard Gere afirmă că universul nu este un „joc cu sumă zero”

Miercuri, Dalai Lama le-a transmis milioanelor de adepți ai săi că, după moartea sa, se va reîncarna ca următorul lider spiritual al budismului tibetan și a explicat un proces de succesiune care prefigurează un nou conflict cu China. Beijingul insistă că va fi cel care va alege succesorul său.

China îl consideră pe Dalai Lama, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1989 pentru eforturile sale de a menține vie cauza tibetană, un „separatist” și interzice afișarea fotografiilor sale sau orice manifestare publică de devoțiune față de el.

Dalai Lama trăiește în exil în Dharamshala din 1959, după ce a fugit în urma unui eșec al revoltei împotriva dominației chineze. De atunci, el a promovat o „cale de mijloc”, care nu urmărește independența Tibetului față de China, dar cere autonomie pentru tibetani pentru a-și proteja și păstra cultura, religia și identitatea națională.

„Există întotdeauna o cale prin care se pot depăși obstacolele, astfel încât toată lumea să aibă de câștigat,” a spus Gere. „Universul nu funcționează pe principiul jocului cu sumă zero. Este foarte generos, există spațiu pentru toți”, a adăugat el.

Actorul spune că nu filmele sale îi vor veni în minte pe patul de moarte

Adresându-se unui grup de 95 de tineri tibetani veniți din 15 țări, Gere a spus că, pe patul de moarte, nu se va gândi la filmele sale, ci la ceea ce a reușit să facă pentru promovarea cauzei tibetane în capitalele lumii.

„Iar canalul prin care am reușit să fac ceva cu adevărat semnificativ în lume a fost, de fapt, prin Sanctitatea Sa, prin cauza tibetană, prin posibilitățile vizionare ale culturii tibetane”, a declarat el.

Tenzin Kunsel, o asistentă medicală de 26 de ani din Sydney, care s-a mutat din Dharamshala în urmă cu 12 ani, a declarat că speră să folosească învățăturile din cadrul evenimentului de trei zile, inclusiv cele transmise de Gere, pentru a învăța cum să militeze și să facă lobby pentru cauza tibetană.

„Acum ține de noi”, a spus ea, purtând o robă tibetană tradițională, lungă până la glezne, prinsă în talie cu o eșarfă. „A venit momentul ca toate comunitățile tibetane să se unească și să ducă această cauză mai departe”, a îndemnat aceasta.

Articol preluat de pe: Hotnews Life

EkoNews